Nemme DIY fastelavnskostumer med Panduro

Det behøver hverken at kræve tid eller overskud at fikse hjemmelavede kostumer til årets fastelavnsfejringer. Panduro har nemlig et stort udvalg af nemme løsninger, der endda kan laves sammen med ungerne!

Foto: Stephanie Lau
13. januar 2023
Af Stephanie Mielnicki

En farlig tiger

Det helt simple tigeroutfit består her udelukkende af en maske. Det er en nem måde at opnå det samme look, som hvis I gik all in på ansigtsmaling, men uden at barnet skal sidde stille i længere tid, og uden bøvl med at blive vasket ren senere på dagen. Og så kan ungerne endda selv være med til at male det ansigt, de skal bære, når der skal slås katten af tønden med vennerne.

Med den blanke maske og maling i alle regnbuens farver, er det kun fantasien, der sætter grænser, når årets udklædning skal på plads. Men her har vi altså kastet os ud i en farlig tiger. Grrr!

Foto: Stephanie Mielnicki

Det skal du bruge

  • Kattemaske
  • Børnevenlig maling til at blande de rette farver (sort, hvid, rød, gul, pink)
  • Børnepensler
Foto: Stephanie Mielnicki

Når først I har besluttet jer for, hvad der skal males, kan det være svært at vide, hvor I skal starte. Det er nemlig ikke så nemt at skulle male noget, der gerne skal ligne noget bestemt, ud fra fri fantasi. Derfor tog jeg udgangspunkt i billedet af den malede tigermaske her, hvilket gjorde processen noget nemmere og hurtigere.

Er I ude efter noget andet end en tiger, vil en bog om ansigtsmaling være god at finde inspiration i. Ellers er Pinterest også altid klar med et hav af gode idéer.

Foto: Stephanie Mielnicki

Det tog lidt under en time at male masken. Den tørrer desuden virkelig hurtigt, og kan altså sagtens laves samme dag, som den skal bæres af dit barn.

Det smarte med masken er, at den nemt kan tages af og på, og at barnet nemt kan have overtøj på fra top til tå uden at skjule udklædningen det mindste. Her passer overtøjet endda til dyretemaet, så har dit barns overtøj et tema, kan det jo også være inspirationen til maskens look. Og så passer masken alle aldersgrupper, og kan altså genbruges år efter år.

Den her farlige lille tiger er i hvert fald mere end klar til et slag katten af tønden i vintervejret!

Foto: Stephanie Mielnicki

En magisk enhjørning

Er dit barn mere til glimmer, tyl og blomster, kan årets udklædning fikses med et DIY-kit fra Panduro, der gør det nemt og hurtigt at blive til en fin enhjørning!

Kittet består af alt, hvad I skal bruge med undtagelse af saks og limpistol, hvilket gør det til en virkelig nem måde at købe ind til det kreative, men simple, fastelavnsprojekt.

Foto: Stephanie Mielnicki

Det skal du bruge

  • Unicornoutfit
  • Børnesakse
  • Limpistol
Foto: Stephanie Mielnicki

Kittet er smart - både fordi du nemt og hurtigt kan købe, hvad du har brug for, men også i forhold til selve udførelsen. Sammen med materialerne følger der nemlig en guide, der trin for trin viser, hvordan delene skal sættes sammen. Guiden henvender sig tilmed til barnet, der selv står for sin udklædning, og det vurderes, at børn fra 6 år, vil kunne klare det meste selv. Guiden er bygget op af illustrationer frem for tekst, hvilket altså vil sige, at man ikke behøver at kunne læse, for at følge de simple trin.

Der er selvfølgelig genstande, der skal klippes og limes med (meget varm!) limpistol, så det er en god idé at gøre det til et fællesprojekt mellem barn og voksen - dejligt, når kreatid samtidigt er kvalitetstid!

Foto: Stephanie Mielnicki

Det tog lidt over en time at lave både skørt og hårbøjle - måske skal I sætte lidt længere tid af, hvis det er et barn, der styrer slagets gang. Men alt i alt er det et nemt og hurtigt kostume, der vil gøre enhver unicornfan glad og tilfreds.

Ligesom tigermasken, kan unicornoutfittet nemt bæres uden på overtøjet, hvilket er et kæmpe plus, da det jo altid er koldt i februar, og tøndeslagningen ofte foregår udendørs. Det er nemt at få af og på, og kan bruges af børn og voksne i alle aldre. Skørtet er baseret på en elastiksnor, som lukkes med en knude - dermed kan elastikken nemt strammes ind til de små eller løsnes til de større enhjørninger.

Her er en meget glad og magisk lille enhjørning på vej til fastelavnsfest!

Få 100-vis af rabatter i Børn i byen Klubben