Her kan I finde kastanjer i Aarhus

Findes der noget hyggeligere end at samle nedfaldne kastanjer i efterårets gyldenbrune natur, og efterfølgende trylle dem om til små kastanjemænd sammen med børnene?

Foto: Pexels
3. februar 2023
Af Julie Hedelund

Vi guider jer til de bedste steder i Aarhus, hvor I kan finde kastanjetræer!

Botanisk Have

Gør det til en udflugt og tag i Botanisk Have og saml kastanjer med børnene. Ved den gamle legeplads i Botanisk Have står der to store, smukke kastanjetræer, hvorfra det er muligt at fylde både hænder, lommer og poser med kastanjer direkte til at transportere hjem til finurlige kreationer.

Vennelystparken

Er I på udkig efter et godt sted at samle de små, brune skatte, så er Vennelystparken et oplagt udflugtssted! Rundt om i parken står der masser af store og skønne kastanjetræer, og så gemmer parken selvfølgelig også på en legeplads og en bro, der er smaddersjov at løbe og lege på.

Kunsthal Aarhus

Kombinér jeres strøgtur med en kop varm kakao og et smut forbi det grønne område foran Kunsthal Aarhus. Her er der rig mulighed for at finde en masse nedfaldne kastanjer under de smukke efterårsklædte træer og udendørs kunst, der er tilladt at boltre sig på.

Rådhusparken

Rådhusparken i midtbyen er nok bedste kendt for sine smukke forårsblomster, men det betyder ikke, at parken ikke også er et besøg værd i efteråret; parken huser nemlig også et par store og smukke kastanjetræer, så hér behøver I heller ikke at traske længe rundt, før I støder på de første små brune guldklumper.

Stadion Allé

Har I mod på en lidt længere udflugt i jeres søgen efter de små, blanke skatte, så skal I traske en tur op ad Stadion Allé og skoven. Her står en masse gavmilde kastanjetræer, der flittigt smider kastanjer af sig, som bare ligger og venter på at blive forvandlet til efterårets kastanjedyr.

Nordre Kirkegård

Ligesom de fleste andre grønne områder, er Nordre Kirkegården selvfølgelig særlig smuk om efteråret med træernes gyldenbrune farveeksplosion - og også her er der rig mulighed for at støde på nedfaldne kastanjer. 

Mindeparken

Også Mindeparken en anelse uden for byen huser en masse store kastanjetræer, der både er klatrevenlige og suveræne steder at finde de helt perfekte materialer til efterårskreationerne. Bliver ungerne trætte af kastanjesøgen, kan I snuppe en halv time på parkens fantastiske legeplads, hvor der både er noget for store og små - rigtig god fornøjelse! 

Få 100-vis af rabatter i Børn i byen Klubben