Her er vinderne af Børn i byen Prisen 2019

48.338 stemmer er talt op, og spændingen er udløst. Søndag den 3. november blev vinderne i de i alt 16 kategorier afsløret ved en fantastisk prisoverrækkelse på Nationalmuseet med store klapsalver fra masser af glade børn og voksne.

Foto: Heine Pedersen
20. december 2022
Af Caroline Gruth Hemmingsen

Årets vindere

Foto: Heine Pedersen

Årets ildsjæl: Danske Hospitalsklovne

Danske Hospitalsklovne arbejder ud fra en grundidé om, at humor, latter og smil fremmer helbredelse. Foreningen har mange engagerede frivillige, som hjælper med at samle midler ind, så hospitalsklovnene kan besøge indlagte børn og brede smil og glæde.

Årets blogger: Hello Sofie

På bloggen "Hello Sofie" deler 29-årige Sofie ærlige skriblerier og snapshots fra sit liv som mor til Gustav og Louie. Bloggen blev født i forlængelse af Sofies barsel, da hun havde så meget på hjerte, hun ikke kunne komme af med på Instagram.

Bedste forlystelse: Djurs Sommerland

Djurs Sommerland har nogle af de største rutsjebaner i Danmark, et kæmpe vandland og masser af forlystelser for hele familien. Det er et slaraffenland for børnefamilier, der godt kan lide fart og sjov.

Bedste børnekulturpersonlighed: Tjugga

Natbjørnen Tjugga er en søvnmeditation af Emilie Melgaard Jacobsen - men faktisk opfundet af Emilies 4-årige søn. Natbjørnen elsker at være der for børn og voksne og fylde dem med ro og kærlighed ovenpå en dag med masser af indtryk.

Bedste børneapp: Det Perler

Den kreative Anja Takacs har lavet appen "Det perler" hvor du kan følge op til 50 forskellige perlemønstre i forskellige sværhedsgrader, så der både er noget for de små og de store, når I tager perlepladen frem.

Bedste forretning: Børneloppen

Børneloppen er Danmarks første loppesupermarked for børnefamilier. Her kan man både sælge og købe brugt børneudstyr, lige fra barnevogne til legetøj. Konceptet er nemt og smart: man lejer en loppestand og prissætter selv sine varer. Når varerne er sat på hylden, klarer Børneloppen resten.

Bedste børneevent: Cirkus Summarum

Cirkus Summarum er en fortryllende cirkusforestilling med skønne figurer fra DR Ramasjang arrangeret af Muskelsvindfonden. I Cirkus Summarum er alting som i et rigtigt cirkus - bare helt anderledes!

Bedste børnevenlige spisested: Jensens Bøfhus

Hos Jensens Bøfhus er familien i fokus! Og særligt børnene har en stor plads i Jensens hjerter! Ud af de 5 millioner, der hvert år besøger kæden, er 500.000 nemlig børn – og til dem har de skabt et unikt univers fyldt med sjov.

Bedste isbar: Guf & Kugler

Hos den populære isbutik Guf og Kugler laver de selv den lækre guf. Isbaren i Aalborg byder på 24 varianter samt forskellige slags flødesoftice. De håndpukker det bedste fra Vebbestrup Mejeri og Kastbergs gourmet is. Har du prøvet deres unikke bolche-topping fra Bolcheriet i Løkken endnu?

Bedste børneteater: Eventyrteatret

Eventyr, drama, gys og humor. Væsner, alfer, guder, guld og glimmer. Musik og kostumer så man mister pusten. Eventyrteatrets musicals er for alle fra 5 til 100 år, så hele familien får mættet sanserne med forrygende musikalske oplevelser. På scenen står scenevante talenter fra 7 og 19 år, der er blevet kaldt ”Eliten af dansk teaters fremtid”. Eventyrteatret er livsbekræftende familieunderholdning.

Bedste museum: Experimentarium

I 2017 genåbnede Experimentarium i Hellerup, dobbelt så stort med 18 udstillinger fordelt på tre etager og en kæmpe tagterrasse. På det nye Experimentarium leger hele familien sig til ny læring og nysgerrigheden pirres selv hos de alleryngste i Experimentariums Miniverset.

Bedste brand: Tøj/sko: Hummel

Med rødder i sporten er hummel børnetøj udviklet til aktive børn, som elsker at bevæge sig, hoppe i vandpytter, kravle i træer og give den gas på rutsjebanen på legepladsen. hummel har altid fokus på, at børnetøjet skal være behageligt at have på og er lavet i slidstærke materialer med sporty referencer.

Bedste brand: Interiør/babyudstyr: Sebra

Sebra designer interiør til børn i et moderne design ved at kombinere nytænkende farvevalg og gamle håndværksformer som hækling og strik. Meget af kollektionen er udført i naturmaterialer for at appellere til børnenes fantasti og forældres ønske om bæredygtighed.

Bedste bæredygtige initiativ: Børneloppen

Børneloppen er Danmarks første loppesupermarked for børnefamilier. Her kan man både sælge og købe brugt børneudstyr, lige fra barnevogne til legetøj. Konceptet er nemt og smart: man lejer en loppestand og prissætter selv sine varer. Når varerne er sat på hylden, klarer Børneloppen resten.

Bedste legeland: Leos legeland

I Leos Legeland finder du altid nye eventyr. Her findes noget for alle. Klatrestativer, boldhav, tunneler, trampoliner, cykler, boldkanoner, rutsjebaner og meget mere.

Bedste i Aarhus: Tivoli Friheden

Tivoli Friheden er en forlystelsespark placeret i den smukke Marselisborgskov i hjertet af Aarhus. Her findes mange sjove rutsjebaner og forlystelser både for børn og voksne. Hver dag i sæsonen kan man blive underholdt af Pjerrot og så byder Friheden også på et hav af koncerter, temadage og underholdning. Tivoli Friheden holder desuden også åbent til Halloween og jul.

Tillykke til alle vinderne!!!

Se billeder fra prisfesten på Nationalmuseet her:

Fotos: Heine Pedersen
Få 100-vis af rabatter i Børn i byen Klubben