Gør hjemmet påskeklart med Panduro

Farverigt påskepynt kan gøre omgivelserne derhjemme lidt festligere! Lad ungerne stå for kreationerne med disse hyggelige og børnevenlige idéer fra Panduros store påskesortiment.

Foto: Stephanie Lau
10. november 2022
Af Stephanie Mielnicki

Annonce

Foto: Stephanie MIelnicki

Farverige fugle

Lad forårets små fløjtende venner flytte ind i stuen med deres farvestrålende fjerpragter. De kan laves i forskellige størrelser og i alle regnbuens farver, så det er bare om at slippe fantasien løs. I kan også nemt springe til andre dele af dyreriget, og lave søde får, harer og kyllinger i klassisk påskestil, men her er jeg altså gået all in på pipfugle.

Det skal du bruge:

- Hama midi perler
- Hama stiftplader
- Guldtråd
- Stoppenål
- Hama strygepapir
- Strygejern

Sådan gør du:

På med perlerne! Har I svært ved at lave perlepladerne ud fra fri fantasi, kan I altid hente inspiration på eksempelvis Pinterest. Der fandt jeg frem til fuglene her, og så valgte jeg bare selv de farver, jeg syntes var fine.

Når perlepladerne er færdige, skal de stryges. Her kan det være en god idé at hjælpe ungerne, så de ikke brænder sig, og resultatet bliver så solidt som muligt. Det tog mig lige et par forsøg at finde frem til den rette temperatur og de rigtige bevægelser, men Hamas strygepapir gør oplevelsen rimelig idiotsikker, da perlerne bliver helt tydelige gennem papiret, når de er tilpas smeltede.

Til sidst er det kun snoren, der mangler. Jeg brugte en kraftig stoppenål til at få guldtråden gennem perlerne, og sørgede for at klippe snorene i forskellige længder. Jeg har hængt mine fugle på en gren, jeg havde herhjemme i forvejen, men de vil også være søde at have hængende i vinduet på nogle grene i en vase eller på et lille søm i væggen.

Foto: Stephanie Mielnicki

Glitrende perleæg

Hvis dine børn er vilde med slim, vil denne DIY være lige noget for dem! De hvide plastæg skal nemlig betrækkes og dekoreres med såkaldt pearl dough - en farverig, klistret masse med bittesmå "perler" i. Det er sjovt at arbejde med, og ungerne kan på egen hånd følge den medfølgende guide, som er udformet i billeder, helt uden tekst. DIY kittet er tiltænkt børn fra 4-årsalderen.

Det skal du bruge:  

DIY kit Pearly Eggs
Fjer i forskellige farver

Foto: Stephanie Mielnicki

Sådan gør du:

Som anvisningen fint skitserer, mases den ønskede farve pearl dough fladt ud, hvorefter det foldes om ægget, og det overskydende skæres fra med den medfølgende plastkniv. Derefter trykkes massen fast til ægget, indtil den ønskede facon er opnået - det er virkelig nemt at arbejde med.

Når alle 5 æg har fået hver sin farve, trilles der kugler af resterne. Kuglerne bruges efterfølgende til at dekorere æggene med blomster og prikker. I bestemmer selv, om I følger "opskriften" eller går freestyle.

Jeg valgte til sidst at fyre lidt ekstra op for påskestemningen ved at tilføje en fjer i bunden af hvert æg. Jeg stak simpelthen bare spidsen af en fjer ind under det klistrede lag, og lukkede til rundt om "hullet" ved at trykke.

Efter et par timers tørring er æggene ikke længere klistrede, men tværtimod rimelig hårdføre og klar til at pynte de næste mange år.

Foto: Stephanie Mielnicki

Hyggelige skilte

Der er formentligt ikke så meget påskefamiliehygge i år, som I er vant til. Men en måde at sprede lidt god påskestemning ud til andre på, som også er alene i denne tid, er at hænge et skilt på hoveddøren. På den måde kan I ønske alle forbipasserende en god påske - hyggeligt, og helt og aldeles kontaktløst!

Det skal du bruge:  

Hama midi perler
Hama stiftplader
Klæbepuder
Hama strygepapir
- Strygejern

Foto: Stephanie Mielnicki

Sådan gør du:

Igen var det på Pinterest, at jeg fandt inspiration til bogstavernes udformning, og så er det jo bare at gå amok i de gladeste farver, I kan komme i tanke om. Perlerne sættes på stiftpladerne, som nemt kan samles, så overfladen bliver større, og stryges så efterfølgende ved middel varme og under strygepapiret, der gør det nemt at se, når perlerne har fået nok.

Hæng til sidst de fine skilte op på døren med dobbeltklæbende klæbepuder, som nemt kan tages ned igen, når påsken er forbi.

Husk at lave perlepladerne spejlvendt, når I skriver ord. Ellers skal i have den smeltede side af perlerne udad, hvis folk skal kunne læse budskabet.

Få 100-vis af rabatter i Børn i byen Klubben