De 5 eventyrlige juleture ud af byen

Pak ungerne til en særlig juleudflugt ud af byen - vi guider til en magisk dag for hele familien.

Foto: Visit Fjordlandet
21. november 2023
Af Rikke Reffelt

Vi har udvalgt fem hitsikre juleture lige her.

Foto:  Liseberg / Per Pixel Petersson/imagebank.sweden.se

Ta' til Sverige

I Sverige er de eminente til at skabe en vidunderlige julestemning. Tag turen til Sydsverige, der venter med de fineste julemarkeder, som lokker med tusindvis af funklende lys, et væld af juleboder, duftende lækkerier og garanti for en fortryllende stemning. De er bestemt turen værd at tage en juletur til Sverige.

Foto: Bjørn Dalheim 

En juledag på Ærø

Prøv noget andet, end I plejer - snup færgen til Ærø, der forvandles til en vidunderlig juleø tre lørdage fordelt i november og december. Her kan I i Ærøskøbing opleve et af Danmarks hyggeligste julemarkeder, når gaderne fyldes med boder, godter, lokale varer og god kvalitet. Så pak familien og nyd en juledag (eller weekend) på dejlige Ærø.

Hvornår? 25. november, 2. december, 9. december 2023

Foto: Visit Nordsjælland og Sven Åge Monnerup

En tur med juletoget nordpå

Vil I give ungerne den ultimative nostalgiske og magiske juleoplevelse? Så skal I hoppe ombord på Nordsjællands Veterantog, der pyntet med julehjerter, kører fra hovedstaden til destinationer bl.a. nordpå: Snup toget til Flynderupgård, hvor det emmer af julestemning, kør afsted til jul på Kronborg eller prøv en tur med  juledamptoget til Borup, hvor julemarkedet på Sporvejsmuseet venter.  Men sørg for at booke billetter i god tid - de ryger hurtigt!

Hvornår? Book billetter her

Foto: Sofienholm (Fra forrige Nyt Lys-udstilling)

Gratis magisk lysudstilling 

Endnu engang kan I nyde de smukke lys ved kunsthallen Sophienholm, som inviterer til den gratis lysudstilling "Nyt Lys". Fra 22. november 2023 kan I opleve de fantasifulde lysudstillinger, som er placeret rundt i den fine natur omkring Sophienholm. I parken finder I også mange permanente kunstskulpturer, og så ligger den lige ned til Bagsværd Sø, så der er garanti for en dejlig naturoplevelse.

Hvor? Sophienholm
Hvornår? Kører fra 22. november og frem til januar

Foto: Visit Fjordlandet

Juletræer og hestevognstur

Ryegaard er der garanti for julestemning. Her kan I hoppe på hestevognen og tage på tur efter jeres helt eget juletræ - en helt særlig oplevelse. Her er også et lille julemarked, julelækkerier, hvis maven knurrer og bare en rigtig hyggelig julestemning.

Hvor? Munkholmvej 377, 4060 Kr. Såby
Hvornår? Tjek åbningstider

Få 100-vis af rabatter i Børn i byen Klubben