Sommer i Gøteborg - 10 oplevelser for hele familien

Foto: Beatrice Törnros/Göteborg & Co
5. januar 2023
Af Caroline Gruth Hemmingsen

Hop på toget i København og vær i Gøteborg på ca. 3,5 time! Vi guider til de bedste oplevelser på jeres børnevenlige getaway i den svenske by.

Denne artikel er bragt i samarbejde med DSB

OplevelserLiseberg

Liseberg og Kaninlandet er en rigtig Gøteborg-favorit! Tag børnene med og nyd vidunderlige forlystelser, god mad og masser af sjov - som det nye Eventyrland i Kaninlandet, hvor du møder Lisebergs maskot den grønne kanin. I år åbnede også den nye Luna Park med to nye familieattraktioner, Turbo og Tempus. Næste år fylder Liseberg 100 år og fejrer det med at åbne sit nye fantasifulde familiehotel beliggende lige ud til parken. Luna Park får også en ny rutsjebane, og i 2024 åbner Liseberg sin nye vandverden, Oceana. Læs mere her.

Alfons Åbergs Kulturhus

Alfons Åbergs skaber, Gunilla Bergström, er født i Gøteborg og her finder I også Alfons Åbergs helt eget kulturhus. Blot et stenkast fra hovedbanegården, og lige i nærheden af den smukke Trädgårdsföreningen ligger dette lille vidunder, hvor I kan se forestillinger, opleve Alfons Åbergs fantasiverden og børnene kan lege i timevis. Inde i parken Trädgårdsföreningen er også en rigtig god legeplads, hvis der er mere krudt, der skal brændes af.

Universeum

På Universeum er der meget at opdage og lære for både børn og voksne. Her kan I besøge regnskoven og alle regnskovens dyr. For de helt små er der Miniverseum, som åbnede sidste efterår og giver forståelse for bæredygtighed og for værdien af ​​biodiversitet. Tidligere i år åbnede Vislab, hvor man kan udforske og interagere med forskningsdata. På taget af Universeum kan man også begynde at se Wisdome, der åbner næste år, som bliver Sveriges største visualiseringsdom med 3D-oplevelser i 8K opløsning.

Världskulturmuseet

På Verdenskulturmuseet møder I verden. Museet blander historiske begivenheder med aktuelle problemstillinger og tilbyder hele familien en oplevelse, der bevæger. På den permanente udstilling Tillsammans på Verdenskulturmuseet kan børn og familier udforske forskellige måder at leve sammen på.

Gøteborgs skærgård

Gøteborgs skærgård er et fantastisk sted, som I kan opdage igen og igen. Gå en tur langs maleriske gyder, dejlige strande, i naturreservater og ad fine vandrestier. Her finder I praktisk information og mere om øgruppens øer. Tag en sejltur fra Hönö ud til Vinga, tag på sælsafari og fisk efter krabber. Eller hvorfor ikke tage et bad på en af ​​øerne. Læs mere her.

Slottsskogens Zoo og legepladsen Plikta

D​en smukke Slotsskov huser en lille hyggelig zoo oppe på toppen. Her kan I møde elge, hjorte og små ponyer, men også usædvanlige, gamle landracer af grise, høns og mere, som parken arbejder på at bevare. Det er gratis at besøge Slottsskogen Zoo, og der er en håndfuld kiosker og restauranter i nærheden. Når I alligevel er på Slottsskogen, bør I også benytte lejligheden til at besøge Göteborgs måske mest populære legeplads, Plikta.

Ocean bus

Bliv ikke bange, hvis I ser et kæmpestort hajgab komme imod jer på Avenyn. Det er (forhåbentlig) kun Ocean Bus, der er ude og køre. Ocean Bus er en unik sightseeingoplevelse, der giver jer det meste og det bedste af Gøteborg. Den hajlignende amfibiebus begynder sin sightseeingtur ved Stora teatern og kører rundt i Göteborg, inden den plasker ud i Göta-floden nede ved Klippan og viser byen fra vandet.

Maritiman

Gøteborg er som bekendt en havneby med en rig maritim arv. På det flydende Maritiman Museum kan I opleve Göteborgs historie ved at gå ombord på en række skibe. Alt fra militærkrigere til fyrskibe og ubåde. Husk at booke jeres besøg på forhånd.

Kanalrundfart med Paddan

Gå ombord på de klassiske sightseeingbåde midt i byen ved Kungsportsplatsen og oplev den gamle voldgrav og kanaler fra det 17. århundrede og historien om Göteborgs struktur og forsvar. Guiden ombord fortæller om byens historie og nutid, samt seværdigheder undervejs. Kanalrundfarten er en af ​​de mest populære måder at opleve Gøteborg på.

Göteborgs Stadsmuseum

På Göteborgs Stadsmuseum kan I følge Gøteborgs historie fra en befæstet by i 1600-tallet, via 1700-tallets nye ideer og 1800-tallets vækst til en moderne industri- og havneby. En tidsrejse fra mysteriet om det middelalderlige sølvhjerte til verdens første Volvo. I kan også opleve Sveriges eneste udstillede vikingeskib, Äskekärrsskeppet, i vikingeudstillingen eller besøge børnemuseet, hvor ungerne kan kravle, klatre og bygge! Der er gratis adgang for børn helt op til 20 år.

Let’s boat

Vær kaptajn for en dag og oplev Gøteborg fra vandet med hjælp fra Let’s Boat. Deres elegante 12-personers både kommer rundt med en støjsvag elmotor og lader jer se byen fra nye og spændende vinkler. Det er gratis at medbringe snacks og drikkevarer, så sæt en picnic op i båden og nyd en skøn sommeroplevelse, også på en klimavenlig måde. Skib ohoj!

Børnevenlige spisesteder i Gøteborg

BoulebarSkal familien ud og spise i Gøteborg, er der masser af børnevenlige restauranter at vælge imellem. Ta f.eks. forbi den spektakulære thailandske restaurant Moon Thai Kitchen, der ligger nær Avenyn og er så tæt på Thailand, som I kan komme uden at hoppe på et fly. Den farverige og lidt skøre indretning er lavet til at glæde børn, og alt på menuen fås i børnestørrelse. I kan også besøge Sing Sing og udleve alle jeres popstjernedrømme i et privat karaokerum, før I spiser jer mætte i vietnamesiske lækkerier.

Er I mere til pizza, skal I besøge Moreno, der er indrettet i en gammel 1940'er-biograf, i det trendy kvarter Majorna. Moreno siges at være verdens største pizzeria med bl.a. tre indbyggede brændefyrede pizzaovne, 20 pizzabagere og med plads til 350 gæster i restauranten. I kan også besøge Boule bar - der med dens frodige træer, boulebaner og "udendørscaféer" skaber en charmerende oase inspireret af Sydfrankrig.

Tjek også Universeums nye restaurant, hvor bæredygtighed er i højsædet eller Restaurang Tabla på Världskulturmuseet, hvor der er fokus på lokale og lokalt dyrkede produkter.

Rejs grønt til Gøteborg

Fotos:
1) DSB
2) Liseberg, Peter Kvarnström/Göteborg & Co
3) Universeum, Frida Winter/Göteborg & Co
4) Skærgården, Happy Visuals/Göteborg & Co
5) Ocean Bus
6) Paddan, Steampipe Production Studio AB/Göteborg & Co
7) Let's boat, Happy Visuals
8) Boulebar, Rebecka Bjurmell

Få 100-vis af rabatter i Børn i byen Klubben