Besøg skønne Hven: Sejl fra Kbh til den idylliske eventyr-ø

Hop på den lille færge fra Kbh og end 90 minutter senere på Hven, der venter med idyl, ro og fri leg for hele familien. Vi guider jer afsted lige her.

Foto: Visit Hven
22. maj 2023
Af Rikke Reffelt

Annonce for Visit Hven

Ta' ud på eventyr med børnene - snup en dagstur (eller længere tid) til den fredfyldte ø Hven, som venter efter bare 90 minutters sejlads fra København. Allerede når I stiger på den charmerende færge, starter magien - I kan nemlig bestille morgenmad ombord, og det er noget ganske særligt at sejle afsted mod Hven, imens I hygger jer med lidt lækkert ved bordene. Glæd jer til ren idyl på den lille svenske ø, der er 4,5 km lang og har cirka 370 indbyggere. Her kan børnene løbe frit og nyde roen og den smukke natur.

Foto: Visit Hven

Lej cykler til hele familien

Når I ankommer til Hven med færge, finder I Vens Cykeludlejning 300 meter fra havnen. Her har de 1500 cykler til leje - det er også muligt at reservere cykler hjemmefra. I kan både leje cykelanhængere, tandems og selvfølgelig helt normale cykler. I finder også en lille kiosk, hvor I kan tanke op på is, sodavand, kaffe og slik. Det er en perfekt ide at opleve den idylliske lille ø fra et cykelperspektiv - og ungerne vil elske det.

Besøg Thycho Brahe Museet

Kom tæt på Thychos  liv og aktiviteter på det smukke Thycho Brahe Museums udstilling om Tycho Brahes liv og videnskab. Tycho Brahe er primært berømt for sit astronomiske arbejde, men han var også en dygtig ingeniør, alkymist, astrolog mv. I kan også prøve forskellige måder at lege på som i det 16. århundrede på Tycho Brahe Museums legeplads.

Ta' på tur med alpakaer

Drømmer I om en helt særlig oplevelse? Så book tur til alpaka-trekking på Hven. Her kan I fra juni gå på en oplevelsesrig trekking-tur med de bløde, fascinerende alpakaer. Imens I går rundt med dyrene, får I set smukke Hven, og samtidig gør guiden jeg klogere på de søde alpakaer. En minderig og anderledes dag for hele familien.

Tank op

Knurrer maverne? Bare rolig, Hven står klar med flere cafeer og spisesteder. I finder dem på vidunderlige spots rundt omkring øen - prøv fx det lækreste bagværk hos Hven Durum, glæd jer til hjemmelavet økologisk is fra Hven Glassfabrik, spis lækre fiskedelikatesser hos Fiskboden, nyd et godt måltid på Spirit of Hvens restaurant eller spis jer mætte i tapas hos Agnes på havnen i Bäckviken.

Overnat på Hven

Drømmer I om mere end en dagstur på Hven? Så er der masser af muligheder for at snuppe en overnatning på den fine ø. Er I til camping-livet, så lokker Camp Ven med glamping, hytter og mulighed for at sætte jeres eget telt op. Trænger I til helt ro, kan I overnatte på Nova Harmonia, der byder på indkvartering i landlige omgivelser med geder, høns og en skovhave på gården. Prøv også den lækre kro House of Ven, hvor I rigtigt bliver forkælede. Der er også mulighed for at sove på 4 stjernet hotel med børnevenlige hytter hos Spirit of Hven

Foto: Visit Hven

Book en oplevelsespakke

Det kan betale sig at booke en pakkeløsning, når turen går til smukke Hven - her er der penge at spare og store oplevelser klar til jer.

Cykelpakken: Cykeltur på Hven

Her får I sejlads T/R, morgenmad ombord og leje af cykel på Hven med i prisen. 

Tour-de Hven-pakken: Hven er skøn

Oplev Hven med sejlads T/R, morgenmad ombord, cykel og frokost på øen.  

Tycho’s Hven-pakken: Mød Tycho på Hven

Glæd jer til sejlads T/R, morgenmad ombord, leje af cykel, frokost på øen og entre til Tycho Brahe Museet.

Sviptur til Hven-pakken: Fra Helsingør

Tag en lille tur til Hven - her sejles fra Helsingør. I får Sejlads T/R og mulighed for mad ombord.

Tjek alle oplevelsespakker

Foto: Visit Hven
Ta' til Hven
  • Hvordan? Færgen går fra København, Nordre Toldbod 18-24, 1259 København K og fra Helsingør Færgevej 24, 3000 Helsingør
  • Sejltid? Det tager cirka 90 minutter fra København til Hven og cirka 60 minutter fra Helsingør til Hven
  • Ombord: Det er muligt at booke mad ombord på færgen - morgenmad, croissant og kaffe, eller til frokost/hjemtur: poké bowl, bagel, sommerplatte osv.

Tjek sejltider og book her

Tjek priser her

Få 100-vis af rabatter i Børn i byen Klubben