Anmeldelse: Julehygge for hele familien i Friheden

For 6. år i træk slår Friheden dørene op til deres fantastiske juletradition Jul i Friheden. Børn i byen har været afsted for at anmelde hele familiens juleoplevelse.

Foto: Tivoli Friheden
12. december 2022
Af Julie Hedelund

Børn i byen var inviteret af Tivoli Friheden.

Foto: Tivoli Friheden

For nogle indfinder julestemningen sig allerede i oktober, når butikkerne begynder deres juleræs, mens den for andre kommer helt naturligt den 1. december. For mit vedkommende indtræffer julestemningen dog som regel først, når jeg har været en tur i Tivoli Friheden med min mand og vores snart 6-årige søn.

Øjeblikkelig julestemning

Iført flyverdragt, frakker og handsker ankom vi til Friheden kl. 13 den 1. søndag i advent. Og selvom det godt og vel kun er to måneder siden vi sidst var på besøg i parken til Halloween, er vi alle tre spændte og forventningsfulde. I slusen ved hovedindgangen tog parkens personale, der var udstyret med dejlige julesmil og nissehuer pænt imod os, og ønskede os en skøn dag rundt i parken. Vi fik øjeblikkeligt julelys i øjnene, da vi fik øje på den overdådige lystunnel, der traditionen tro leder parkens gæster fra hovedindgangen og videre ned i det sneklædte og eventyrlige julelandskab midt i Marselisborg.

Vi plejer, efter sønnikes ønske, altid at gøre det første stop ved Frihedskarrusellen, og denne gang var selvfølgelig ingen undtagelse. Efter en tur på karruselheste satte vi kursen mod Bille By, hvor teorilokalet som en del af konceptet er omdannet til det fineste postkontor for nisser, børn og barnlige sjæle. Her kan man sidde i ro og mag og dekorere julekugler og lave postkort med hele familien, hvis man under besøget skulle få brug for at rykke indenfor og tættere sammen med familien.

✔︎ Med Børn i byen  Klubben får du 25% hos Tivoli Friheden

Eventyrligt juleland og vinterlandskab

Der var endnu ikke faldet sne i Aarhus under vores besøg, men det har imidlertid ikke afholdt Friheden fra at stille en kunstig kælkebakke op, hvilket bragte stor glæde hos familiens yngste - og nå ja: hans far. Så mens drengene skiftevis kurrede ned ad den opstillede rutsje/kælkebakke, tog jeg mig selv i skiftevis at kluk-le og smile over hele femøren, og dér vidste jeg, at jeg var i julestemning.

Foto: Tivoli Friheden

Juleboder fyldt med godter og gaver

Efter at have bevæget os rundt i parken i godt og vel to timer var det blevet tid til at få stillet sulten. Vi bevægede os gennem glitrende julelys og julekugler og videre ned til det store julemarked, som er placeret nær parkens nye scene. Her er linet op med hyggelige træboder med alt hvad både børn og voksnes julehjerter begærer: Varm kakao med flødeskum og skumfiduser, æbleskiver, lune churros, glögg og sågar flæskestegssandwich - mums. Med favnen fuld af lune herligheder fyldt vi depoterne op i det stemningsfulde madtelt, inden vi atter drog ud i parken og på opdagelse efter selve julemanden.

Magi i vintermørket

Vi ankom som sagt til parken med en forventning om, at vi havde god tid til at nyde parken i nogenlunde dagslys - men det er et kapløb mod tiden, når hver en krog skal afsøges for julelys, installationer og forlystelser. Men med al den fantastiske julebelysning, som pryder parken, gør det bestemt ikke spor at mørket falder på, for efter mørkets frembrud emmer parken om muligt endnu mere af jul, magi og eventyr. De mange funklende julelys og udsmykkede træer skaber sammen med kombinationen af sne og gran de mest eventyrlige rammer for juleoplevelser for hele familien, og jeg suger det hele til mig, mens jeg slentrer rundt i parken skiftevis med sønnike i hånden og i løb - for vi skal jo have det hele med.

Overdådigt juleland med masser af stemning

Det er tydeligt at mærke, at Friheden og parkens mange ansatte har gjort sig umage og har lagt en kæmpe indsats i at skabe et overdådigt juleland med masser af stemning, oplevelser og nærvær for besøgende i alle aldre: For hvor end man vender blikket hen er der sne, gran, hjerter og juleudsmykning, der får selv isdronningen til at tø op. 

Da temperaturen nærmede sig frysepunktet omkring kl. 19 besluttede vi at vende vores røde Rudolf-snuder og frosne tåspidser hjemad. Vi gik ud samme vej, som vi kom ind; under den 70 meter lange lystunnel, der på dette tidspunkt var endnu mere stemningsfuld, end da vi ankom. På vej ned til bilen foreslog vores søn, at vi snart måtte komme igen, for hvis man beholder det lille turarmbånd på, kan man komme gratis igen én gang i løbet af december - og med så fantastisk en tur kan jeg naturligvis ikke afvise, at vi kommer igen!


I kan opleve julehygge for hele familien på udvalgte dage helt frem til den 30. december - dog med undtagelse af 25. - 27. december.

Læs mere om alle herlighederne her

Få 100-vis af rabatter i Børn i byen Klubben