3 x flyver-hits: Her kan I opleve og lege på flyvemaskiner

Vild med flyvere derhjemme? Vi guider til aktiviteter, hvor ungerne kan få stillet deres flyvemaskine-iver - kom afsted!

Foto: Monstrum
6. marts 2023
Af Rikke Reffelt

Er ungerne ekstra begejstrede, når snakken falder på flyvemaskiner? Så er guiden her jeres redning.

Foto: Visit Denmark / Daniel Rasmussen

Kom tæt på flyvemaskiner gennem tiden på Danmarks Tekniske Museum

Tag turen til Helsingør, hvor Danmarks Tekniske Museum venter med en imponerende flysamling. Her kan I opleve både gamle propelfly, helikoptere, svævefly, privatfly, passagerfly og mange af forsvarets tidligere fly på helt tæt hold. Se blandt andet Ellehammers første fly, en af de første DC-3 rutefly og det flotte jet-passagerfly Caravellen. I udstillingen fortælles også den fantastiske historie om en ny teknologis opfindelse.

Hvor? Danmarks Tekniske Museum

  ✔︎ Med Børn i byen Klubben får du 20 % på entre hos Teknisk Museum

Foto: Monstrum 

Leg løs på Flyverlegepladsen ved Lufthavnen

Tag på udflugt  med metroen til Københavns Lufthavn. Her kan I styre mod legepladsen, udenfor terminalerne, der er udformet i gennemført flytema. Legepladsen indbyder til, at ungerne kan kravle løs og lege, at de er ude at flyve, imens I kan drømme om, hvor I godt gad at flyve hen, inden turen går hjemad igen. Og husk at kigge op, mon ikke I får øje på et fly eller flere?

Hvor? Københavns Lufthavn 

Foto: Pexels

Spot flyvere og spis grillmad på Flyvergrillen

Sæt kurs mod lufthavnen og stop på vejen ved Flyvergrillen - et legendarisk spisested og udkigspost for flyfans i alle størrelser. Her kan I få klassisk grillsnask - men allervigtigst: noget nær den bedste udsigt til landende og lettende fly til og fra Kastrup, så husk kikkert!  Lige i nærheden af grillen finder I en lille legeplads, hvor ungerne kan boltre sig, når de får nok af at spejde efter flyvere.

Hvor? Flyvergrillen, Amager Landevej 290, 2770 Kastrup

Få 100-vis af rabatter i Børn i byen Klubben