Her er vinderne af Børn i byen Prisen 2021

Stemmerne er talt op, og vinderne i årets 17 kategorier er blevet afsløret og fejret i Dansk Arkitektur Center til et brag af et prisshow med skønne Katrine Bille som vært. I år havde vi stemmerekord med 70.616 stemmer!

Foto: Heine Pedersen
9. januar 2023
Af Stephanie Mielnicki

Få overblikket over, hvem der vandt lige her.

Årets ildsjæl: Danske Hospitalsklovne

Danske Hospitalsklovne besøger flere gange om ugen indlagte børn på landets børneafdelinger. De gør det lettere for indlagte og kronisk syge børn at skulle opholde sig i længere tid på hospitalet, hvor de på trods af sygdom, skaber et rum med smil og latter.

Årets ildsjæl brænder for en hjertesag, som berører både børn og deres familier. Titlen som ildsjæl, kan kun opnås, hvis arbejdet er frivilligt og/eller velgørende.

Årets influencer: Sofie Bøcher Lindquist

Under navnet "Hello Sofie" deler Sofie Bøcher Lindquist ærlige skriblerier og snapshots fra sit liv som mor til Gustav og Louie. De seneste måneder har Sofie kastet sig ud i at lave sjove reels om hverdagen som børnefamilie - et kæmpe hit blandt hendes mange følgere.

Årets influencer formidler ikke kun passioneret og personligt om livet med børn på sociale medier – som en ægte influencer formår han/hun også at fange og fastholde børnefamiliernes opmærksomhed.

Årets forlystelsespark: Djurs Sommerland

Djurs Sommerland har nogle af de største rutsjebaner i Danmark, et kæmpe vandland og masser af forlystelser for hele familien. Det er et slaraffenland for børnefamilier, der godt kan lide fart og sjov.

Årets forlystelsespark giver hele familien smil på læben, adrenalinsus og kriller i maven – uanset om det er i vilde rutsjebaner eller hyggelige karusseller.

Årets børnekulturpersonlighed: Popsi og Krelle

Popsi og Krelle er Danmarks børnemusik-darlings kendt fra YouTube. Popsi er et syngende krammedyr og Guitar-Krelle er Popsi's guitarspillende bedste ven. Sammen har de både en streamingkanal og app, hvor de synger børnesange og laver fagter, særligt til de mindste børn i alderen 0-5 år.

Årets børnekulturpersonlighed er et kendt og højtelsket ansigt blandt de danske børn, enten fordi personen er formidabel underholdning eller gør noget særligt for børnekulturen.

Årets familieapp: Reshopper

Appen som er skabt af forældre for forældre, gør det nemt at købe og sælge secondhand til børn. "Reshopper" er Danmarks største markedsplads for familier, der gerne vil spare penge ved at købe andres aflagte ting, eller gerne vil give egne aflagte ting nyt liv.

Årets familieapp er et stort hit hos børnefamilierne, fordi den enten gør livet væsentligt sjovere eller nemmere for børn og voksne.

Årets online underholdning: Jesperhus Feriepark

Jungledyret Hugo, der holder til i Jesperhus Feriepark, kedede sig under lockdown, fordi ferieparken var helt tom for søde børn. Heldigvis kunne han underholde lidt online med en masse sjov og spas, der gav anledning til store smil hjemme i stuerne.

Årets online underholdning er et online tilbud (teater, læring, bevægelse o.lign.) som i 2020 skabte en helt unik oplevelse for børn.

Årets børnevenlige spisested: Jensens Bøfhus

Hos Jensens Bøfhus er familien i fokus! Og særligt børnene har en stor plads i Jensens hjerter! Ud af de 5 millioner, der hvert år besøger kæden, er 500.000 nemlig børn – og til dem er der skabt et helt unikt univers fyldt med sjov.

Årets børnevenlige spisested gør det ekstra godt for børnefamilierne, f.eks. i form af børnevenlige retter på menukortet eller afslappede omgivelser, hvor der er plads til små krudtugler.

Årets isbar: Ismageriet

Ismageriet har i mange år været et ultra-populært udflugtsmål langt ude på Amager, men i maj 2017 rykkede butikken til nye lokaler i Mikado House ved DR-Byen for at få mere plads - bl.a. til udeservering. Det er selvfølgelig den samme lækre, frisklavede is med de bedste råvarer, som kan nydes i butikken.

Årets isbar får hele familiens mundvand til at løbe! Her falder is-varianterne i børnenes smag, og de mindste gæster tages imod med åbne arme.

Årets børneteater: Eventyrteatret

Eventyr, drama, gys og humor. Væsner, alfer, guder, guld og glimmer. Musik og kostumer så man mister pusten. Eventyrteatrets musicals er for alle fra 5 til 100 år, så hele familien får mættet sanserne med forrygende musikalske oplevelser. På scenen står scenevante talenter fra 7 til 19 år, der er blevet kaldt ”Eliten af dansk teaters fremtid”. Eventyrteatret er livsbekræftende familieunderholdning.

Årets børneteater tager børn og forældre med på en rejse ind i forunderlige fortællinger og spændende universer. Forestillingerne er i børnehøjde, og tryllebinder de små gæster fra start til slut.

Årets museum: Experimentarium

Med massevis af udstillinger fordelt på tre etager og en kæmpe tagterrasse, er Experimentarium et sandt slaraffenland for børn og voksne i alle aldre. Hele familien kan lege sig til ny læring, og nysgerrigheden pirres selv hos de alleryngste i Experimentariums Miniverset.

Årets museum byder de små gæster velkommen med åbne arme, og gør museumsoplevelsen ekstra sjov for børn med spændende udstillinger, kreativitet og interaktion.

Årets brand: Tøj/sko: Name It

Name It designer sjov mode til overkommelige priser til børn, der ved hvad de vil have. Her er fokus på komfort, sikkerhed og kvalitet. Name it producerer tøj til baby, børn, tweens og teens.

Årets brand tøj/sko er det populære valg blandt børnefamilierne, enten fordi brandet gør en dyd ud af kvalitet, komfort eller pasform til de små.

Årets brand: Interiør/babyudstyr: That's Mine

Det rolige og afstemte univers hos That's Mine passer ind i langt de fleste hjem. Shoppen byder på alt fra smukke tekstiler og plakater til wall stickers og legetøj af højeste kvalitet. Til stor glæde for både børn og voksne.

Årets brand: Interiør/babyudstyr er børnefamiliernes favorit, enten på grund af produkternes særlige design og æstetik, holdbarhed eller sikkerhed.

Årets bæredygtige initiativ: Børneloppen

Over hele landet kan I shoppe brugt børnetøj, babyudstyr og legetøj hos Børneloppen, hvor private standlejere sælger ud fra gemmerne, og giver aflagte sager nyt liv.

Årets bæredygtige initiativ arbejder målrettet mod en bedre, grønnere og mere klimavenlig verden – og forsøger ihærdigt at inspirere børnefamilierne til at leve mere bæredygtigt.

Årets actionoplevelse: Wow Park

Gå tur mellem trætoppene og leg med kæmpe-bolde midt i skoven. WOW PARK byder på sjove aktiviteter for alle fra 2-102 år, og byder altså hele familien velkommen i de skønne, grønne omgivelser.

Årets actionoplevelse giver hele familien et ordentligt adrenalinkick gennem fysisk aktivitet og udfoldelse – hvad end det er inden- eller udendørs.

Årets dyrepark: Givskud Zoo

I Givskud Zoo kan I køre rundt blandt løver, giraffer, flodheste og bisoner - enten i jeres egen bil eller i en guidet safaribus. I bliver taget gennem savanner, prærier og pampasser på en tur, der strækker sig fra Afrika til Nord- og Sydamerika.

Årets dyrepark giver børnefamilierne en helt unik mulighed for at komme tæt på vilde og eksotiske dyr – både dem, der lever i vand, til lands og i luften.

Årets børnevenlige ferie: Jesperhus Feriepark

Ferieparken på Mors i Nordjylland er et paradis for børnefamilier, der ønsker en sjov og afslappende ferie med et hav af aktiviteter. Jesperhus er nemlig meget mere end en blomsterpark - I kan bade i Hugos Badeland, boltre jer i Zik og Zaks Abeland, besøge den populære JungleZoo og meget mere.

Årets børnevenlige ferie er en feriepark, compingplads, hotel, kro, glampingoplevelse eller anden feriedestination, der skaber optimale betingelser for en børnevenlig ferie i Danmark.

Årets børnevenlige i Aarhus: Tivoli Friheden

Tivoli Friheden er en forlystelsespark placeret i den smukke Marselisborgskov i hjertet af Aarhus. Her findes mange sjove rutsjebaner og forlystelser både for børn og voksne. Hver dag i sæsonen kan man blive underholdt af Pjerrot, mens der også er et hav af koncerter, temadage og underholdning på programmet.

Årets børnevenlige i Aarhus giver børnefamilierne en særlig oplevelse, som vil begejstre både store og små – hvad end det er kultur, underholdning eller en smagsoplevelse.

Prisoverrækkelsen 2021 blev afholdt i fantastiske rammer hos Dansk Arkitektur Center. Stort tillykke til alle vinderne!!!

Heine PedersenFotos:

Få 100-vis af rabatter i Børn i byen Klubben