Sukker I efter et børnevenligt spisested eller en god cafe, hvor der er plads og luft til ungerne, så I kan sænke skuldrene og nyde maden? Vi guider til Aarhus' bedste!

 
 
 
 
 
Vis dette opslag på Instagram
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Et opslag delt af TOAST IT (@toast_it_dk) den

 
Toast it: Et sikkert børnehit
Hvor? Klostergade 68, 8000 Århus C
På Toast it laver de – gæt en gang – toasts! Så hvis I er vilde med sprødt toastbrød og smeltet ost i gourmet-version, skal I kigge forbi. Du kan selvfølgelig have ungerne med, som vil elske sprøde toasts og ikke mindst deres lækre milkshakes! Her er højt til loftet for de små poder og plads til barnevognen.

Piccolina: Den bedste pizza
Hvor? Skolegyde 8, 8000 Århus C
På Piccolina kan du få rigtig gode pizzaer – også for børn. Piccolina betyder ”lille pige” på italiensk, som ejerparret har ikke mindre end fem styks af! Så det er måske ikke så underligt, at børn altid er velkomne. Børnene kan vælge en ”pizza bambino” og få serveret en pizza med form som en bamse!  

Hos Sofies Forældre: Über børnevenlig
Hvor? Frederiksgade 74, st tv, 8000 Århus C
Hos Sofies Forældre er du altid velkommen til at have børnene med. Her er høje stole, pusleborde og en meget hyggelig stemning. Det er muligvis den mest børnevenlige café i Aarhus, så tag du blot de små i hånden og smut til en hyggelig stund og en god kop kaffe.

 
 
 
 
 
Vis dette opslag på Instagram
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Et opslag delt af Aarhus Street Food (@aarhusstreetfood) den

 
Aarhus Streetfood: mere end 20 forskellige madboder
Hvor? Ny Banegaardsgade 46, 8000 Århus C
Hos Aarhus Streetfood, behøver I ikke at blive enige om, hvad I skal have at spise. Her er nemlig over 20 forskellige madboder med alt fra ”Mormors Køkken” til ”American Street Kitchen” og lækre desserter som smukke ispinde og crepes. Hallen er opvarmet, der er plads til barnevognen samt et fint lille legehjørne for de mindste, og er vejret til det, kan I sidde ude - enten under åben himmel eller på den overdækkede terrasse med varmelamper.

LÆS OGSÅ: Guide: Byens gratis oplevelser

 

Restaurant Sevags: Køreturen værd!
Hvor? Skæring Strandvej 3, 8250 Egå
Hvis I har mod på at køre lidt uden for Aarhus, er Restaurant Sevags, eller ”Grækeren” i folkemunde, et oplagt sted at tage hen med hele familien. Her er lækker græsk mad og god uformel stemning, hvor børn er mere end velkomne. I bliver mætte til fornuftige priser, og maden kan også bestilles som take away.

 
 
 
 
 
Vis dette opslag på Instagram
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Et opslag delt af Restaurant Spiselauget (@spiselauget) den

Spiselauget: Små børn spiser gratis
Hvor? Skovgaardsgade 3, Aarhus
Prøv det nye koncept hos Spiselauget - her serveres økologisk mad på højt niveau. I sidder ved langborde og stemningen er uformel, maden er lækker, og der er noget for hele familien. Børn under 3 år spiser gratis, mens børn fra 4-10 år spiser til halv pris (voksne fra 195 kr.).

The Grill: Bowling + mad i én
Hvor? Skanderborgvej 226, 8260 Aarhus (Viby J)
Hos Bowl'n'Fun kan I spise lækkert og børnevenligt på restauranten The Grill. Her står kokkene klar ved åbne grill og tilbereder lækre specialiteter og I kan gå ombord i den store buffet. Børn under 12 år spiser til halv pris og børn fra 0-3 år kan blive mætte helt gratis. Snup et spil bowling efter maden!

Restaurant Vinde: Akvarium og legerum
Hvor? Viborgvej 161 . 8210 Aarhus V
Er I til kinsesisk mad, så skal I et smut forbi Restaurant Vinde, hvor I kan vælge præcis det, som ungerne kan lide i den store, lækre buffet. Her er der god plads til ungerne, som kan hygge sig i restaurantens legerum eller beundre eksotiske fisk i stedets fine akvarium. 

 
 
 
 
 
Vis dette opslag på Instagram
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Et opslag delt af GRILLEN BURGERBAR (@grillenburgerbar) den

Grillen Burgerbar: Milkshakes & børneburger
Hvor? Klosterport 2, Aarhus C. 
Inviter familien på Grillen Burgerbar - her kan ungerne nyde en lækker, saftig børneburger med sprøde fritter og blød børnevenlig bolle. Top hyggen med stedets syndige milkshakes med fx oreos-krymmel, som med garanti kan få ungerne til at hvine.

Hamanns, Emma 1990 Højt til loftet og lækker mad
Hvor? Gammel Munkegade 5, 8000 Aarhus
Hamanns, Emma 1990 er et af de nyere skud på stammen i det Aarhusianske café-liv, og hvor er vi glade for, at de er her! Menukortet er foranderligt, men byder altid på gode råvarer og spændende smagssammensætninger. Der er børnestole, fine puslefaciliteter og det sødeste personale. Og kan man andet end at elske en café, hvor morgenmadsmenuen kan bestilles hele dagen?

 

Fotos: 1) Toast It - Instagram 2) Aarhus Streetfood - Instagram 3) Spiselauget - Instagram 4) Grillen Burgerbar - Instagram

Tilmed dig Børn i byens nyhedsbrev og få de bedste oplevelser for børnefamilier serveret i din indbakke hver eneste uge. Følg også Børn i byen på Facebook og Instagram.