Vi kender det alle. Det regner og rusker, og ungerne gider ikke lave flere perleplader. De vil ud! Heldigvis behøver du ikke død og pine klapre tænder på kolde legepladser. Tag ungerne med på en af byens indendørs legepladser – her kan der brændes masser af krudt af. 

Remisen
1. Blegdamsremisen

I den gamle sporvognsremise på Østerbro er der masser af plads til at boltre sig – og så er det gratis. Ud over klatrestativer er der bl.a. rutche- og svævebane samt et sørøverskib i det kæmpe store legerum. Er der brug for at trække vejret, kan I slappe af med mere stilfærdige sysler som dukkehus, akvarier og Lego. Der er mulighed for at spise medbragte madpakker i køkkenet. Blegdamsremisen har åbent alle ugens dage.

 2. Nationalmuseet

Børnenes Museum på Nationalmuseet er helt unikt. Her må børnene nemlig lege og røre ved tingene. Med udgangspunkt i hvordan man arbejdede og levede i gamle dage, kan børnene bl.a. prøve den ”gamle skole” eller passe en pakistansk købmandsbutik. Børnenes museum er hyggeligt og ungerne kan slå timer ihjel her. Børn har gratis adgang, voksne betaler for entréen til hele museet. Når sulten trænger sig på, kan I nyde madpakken i frokostrummet eller besøge museets cafe.

LÆS OGSÅ: De 5 legelande

KU.BE
3. KU.BE

KU.BE er Frederiksbergs store kultur- og bevægelseshus. Her er gode legefaciliteter for børn i alle aldre sammen med deres voksne. Ud over et hyggeligt bibliotek er bevægelseshuset udstyret med sjove labyrintsystemer, klatrenet og mellem 1. sal og stueetagen kan man rutsje gennem et snoet metalrør, som lander på puder lige ved siden af et lille tumleområde, der er forbeholdt små børn under fem år. Sidst, men bestemt ikke mindst, er der i stueetagens modsatte ende en rutsje/klatrevæg lavet af beton, hvor børnene myldrer rundt på. Legeområdet er GRATIS at benytte. Da huset er for alle, må man huske på, at vise hensyn over for andre - fangeleg og skrigeleg foregår derfor udendørs.
KU.BE har et udmærket caféområde, hvor der både kan købes brunch, sandwich og en del søde valgmuligheder til cafe-latten. Ud over caféen er der også et område til medbragte madpakker.

4. Dino's Legeland

Slip børnene løs i Dino's Legeland - et 4000 m2 stort legeland, beliggende ved siden af ILVA i Ishøj. Her finder I rutschebaner, trampoliner, elbiler, klatrevulkan, boldbane, cykelbane, skydebane, kælkebane, bumpercars og meget, meget mere.
 Der er desuden et stort separat legeland til de mindste fra 0 - 3 år, ligesom der er en stille forældrelounge og en stor café.
 Udover et sjældent set legeudstyrsstykke, byder Dino’s Legeland på en permanent dinosaurudstilling, med kæmpe dinoer i fuld størrelse, dinosaur-vægmalerier, samt lærerige infotavler om de store fortidsdyr.
 
Medlemmer af Børn i byen Klubben får 15% rabat på entréen i Dino's Legeland.

 5. Fisketorvet

Fisketorvet kan du kombinere indkøb med leg. De små elsker at blive kørt rundt i et af centerets gokarts. Sæt god tid af til det store akvarium med over 450 fisk og koraller i alle regnbuens farver. På Plan 1 i Pyramiden er der en lille legeplads, hvor de mindste kan boltre sig, når der er brug for en shoppepause.


Ekstra TIP: Leg i Malmø

Er der tid til en rigtig familieudflugt, kan I tage over broen til Malmø, hvor der er flere store legelande. Bl.a. Busfabriken. Find inspiration til flere børnevenlige aktiviteter i det svenske i vores guide til Malmø.

Fotos: Blegdamsremisen af Romeika Cortez og KU.BE af Louise Ahrenkiel.