Israels Plads | Børn i byen - hvad skal vi lave?

Israels Plads

Israels plads l normal620
Israels Plads
Israels plads
1395 København K
Se kort
0-6 år
Rediger

Beskrivelse Redigér

Israels plads skal være et sammenhængende byrum, der forbinder Torvehallerne, plads og parkanlæg i et tidssvarende byrum, som udnytter pladsens unikke beliggenhed og udfordrer tankerne om, hvilke aktiviteter der kan foregå mellem metropolen og boligbyen.

Den nye plads skal være åndehul og frirum til udfoldelse og ophold for gående, løbende, legende og siddende. Pladsen bliver udformet ud fra en skulpturel tankegang, hvor fladen er hævet 30 cm over den eksisterende plads og de omkringliggende gader, og er tænkt som et slags gulv – eller et flyvende tæppe.

Tæppet eller fladen fungerer som en stor opholds-, lege- og aktivitetsplads. På fladen er skabt særlige udfordringer og faciliteter, der skaber rum for ophold, leg og boldspil. Eksempelvis i form af opholds-nicher med bænke under trægrupper, en forsænket grøn opholdsoase ved N. Zahles Skole, samt arealer for boldspil og leg på et underlag af asfalt- og gummibelægning.

Legepladsen og boldbanerne på Israels Plads bliver kaldt for Cityboxen, og er afgrænset med støjsvage stålwirer. Mere info: http://cado.dk/page/israels-plads-87/

Pladsens overgang til Ørstedsparken har fået særlig opmærksomhed i forslaget. Vi ønsker på én gang at etablere en klar afgrænsning mellem plads og park, og stadig sikre sammenhæng og adgangsmuligheder herimellem. Det opnår vi ved en ”overlapning” på syv meter, hvor pladsen forskydes ud over parken, dog uden at pladsen berører parken.

Kilde: Københavns Kommune

Faciliteter Redigér

Kategorier Redigér

Kommende arrangementer

    Ingen arrangementer den kommende måned.
    Du kan oprette et arrangement hvis du ved noget, vi ikke gør.
  1. Tilføj nyt