Damhuset - integreret institution | Børn i byen - hvad skal vi lave?

Damhuset - integreret institution

Institution normal620
Damhuset - integreret institution
Ålekistevej 12
2720 Vanløse
Se kort
0-6 år
E-mail Rediger

Beskrivelse Redigér

Damhuset er en selvejende børnehave, som har eksisteret siden 1950. Børnehaven hører under Det Københavnske og Nørrebros Asylselskab sammen med 8 andre institutioner. Asylselskabet har egen koloni i Præstø.

Damhuset ligger tæt ved Damhussøen og Grøndalsparken og består af en gammel barakbygning i træ og en stor dejlig legeplads. I børnehaven er der ansat en køkkendame og vi spiser økologisk mad.
Ligeledes er vi en ikke-ryger institution.

Børnehaven er en åben-plan institution, hvilket betyder at alle døre står åbne, så børnene kan lege i hele børnehaven. På den måde får alle voksne og børn et godt og trygt forhold til hinanden, og vi udnytter resourcerne i huset bedre. Men vi har stuer. De er aldersopdelte, og fungerer som base, når vi spiser, holder samling m.m.

Damhusets målsætning er meget enkel. Damhuset skal være et fristed for barnet, hvor det ikke føler sig overvåget og begrænset. Det skal være et sted hvor barnet møder åbne og kontaktbare voksne. Reglerne her hos os skal være få, gennemskuelige og udskiftelige, når de er blevet funktionsløse.
Vi lægger stor vægt på at, Damhuset skal være et sted hvor der tages individuelle hensyn, hvor der er plads til at lege og dyrke venskaber.

Vi vil - i Damhuset - gerne være en institution, der for børnene er et "må-godt-land" istedet for et "forbudt-land".

Faciliteter Redigér

Kategorier Redigér

Kommende arrangementer

    Ingen arrangementer den kommende måned.
    Du kan oprette et arrangement hvis du ved noget, vi ikke gør.
  1. Tilføj nyt