Teater Vestvolden

Martha s hus besk ret normal620
Teater Vestvolden
Høvedstensvej 49
2650 Hvidovre
Se kort
Alle
45/120 kr.
Website E-mail Rediger

Beskrivelse Redigér

Teater Vestvolden producerer fortrinsvis forestillinger for børn og unge, og meget ofte ny dansk dramatik skrevet specielt til teatret.

Forestillingerne opføres stationært og på turné i hele landet.

Det er muligt for skoler at spise deres medbragte frokost i Teatrets hyggelige foyer.

Der serveres altid gratis kaffe til de voksne og
Saftevand til børnene.

Teatrets populærere Stand up aftner,
Stjernestunder med kendte gæster
Og musik for børn og deres voksne er
Sideløbende på plakaten

Cafe scene / Foyer med bar
Handicapadgang
Handicaptoilet

Bus 1A, 22, 65E, 133, 161, 200S

Direkte bustransport til teatret på Høvedstensvej kan arrangeres.

Billetter reserveres på tlf. 36772300
Eller www.teatervestvolden.dk

Faciliteter Redigér

Kategorier Redigér

Kommende arrangementer

    Ingen arrangementer den kommende måned.
    Du kan oprette et arrangement hvis du ved noget, vi ikke gør.
  1. Tilføj nyt

Skriv anmeldelse

Log ind her for at skrive en anmeldelse.

Stephan

Kom forbi Teater Vestvolden i Hvidovre - Teatert har siden 2012 satset på større synlighed og Teater til alle fra 1 1/2 til 99 år.

På Teater Vestvolden brænder vi for at levere de gode fortællinger og de vigtige historier – og vi drømmer om at skabe oplevelser, der rammer og rører på tværs af alle aldre. Repertoiret tager ofte udgangspunkt i kendte titler som teatrets populære dramatisering af Bjarne Reuter-klassikeren Zappa, men også nye fortællinger som Et mærkeligt skib og Taynikma - skyggens vilje.

Teater med et twist
Det er den gode historie, der er i centrum – ofte fortalt i et visuelt overraskende univers - og altid med et særligt twist, som i form, udtryk eller genre fra idéskabelsen er lagt ned over hver forestilling. Vi bestræber os altid på at vise det velkendte på nye og anderledes måder og skabe et forfriskende moment til de historier, vi fortæller. Netop dette twist er blevet Teater vestvoldens umiskendelige aftryk siden 2012.

Teater + meget mere
Teater Vestvolden er meget mere end teater i traditionel forstand. På plakaten finder du altid de bedste forestillinger til børn og unge, helt nye familieforestillinger og masser af comedy og kulturarrangementer.

Tag et kig i vores repertoire på www.teatervestvolden.dk

Turné
Den farverige og fantasifulde Teaterbus kører land og rige rundt og er Danmarks eneste mobil teatersal for børn og unge og deres voksne. Repertoiret består af egne forestillinger som Chappers Rumrejse og En kuffert fuld, men også co-produktioner med kolleger fra børneteaterscenen.

Lidt historie
Teater Vestvolden er et dansk børneteater, der blev etableret i 1980 som Hvidovre Børneteater. Fra 1984 fik teatret status af egnsteater i Hvidovre, Brøndby og Rødovre kommune under navnet Teater Vestvolden. I 1989 overtog Hvidovre Kommune egnsteateraftalen med teatret. Birgit Gad var en af initiativtagerne til Teater Vestvolden og leder af teatret frem til 2001, hvor hun blev afløst af Nanni Theill.

Siden juni 2011 har skuespiller Stephan Pollner været teaterchef. Teater Vestvolden er et selvproducerende teater og råder over en black box-teatersal med plads til ca. 160 tilskuere, prøvesal og en nyrestaureret teatercafé med en etableret foyerscene.

Teater Vestvolden er en kraftfuld medspiller i Hvidovres og Vestegnens kulturliv. Ud over professionelt teater af høj kvalitet tilbyder teatret også dramaundervisning for børn og unge.

Læs anmeldelsen fra Teatrets seneste forestilling TAYNIKMA her på portalen.

maja

Teater Vestvolden: "Fuglen fra Afrika", alder: 5-10 år

Forestillingen omhandler noget så svært som DØDEN - at miste én man har kær og formå at bearbejde sorgen. Det er flot forsøgt at tage et sådan emne op for aldersgruppen 5-10årige....Men jeg finder desværre ikke at det er lykkes særlig godt!

”Janus alene i Verden”
Janus er ked af det. Han har mistet sin mor og hverken far eller bedste ven synes at kunne bruges i bearbejdelsen af sorgen. Så langt så godt. Alle i salen - børn og voksne - syntes at kunne være med så langt. Men fra det punkt at en mystisk ven - fuglen fra Afrika - kommer Janus til undsætning, stiger tempoet i handlingsgangen til næsten UFORSTÅELIGHED: replikker jappes, handlinger skøjtes igennem - man når dårligt at fordøje ét indtryk før et næste kræver ens opmærksomhed. Skuespillet er for overfladisk, vi har svært ved at danne indtryk og mening: ikke kun pga. det "huhej -hurtige" tempo, men desværre også pga. en udpræget manglende troværdighed i spillernes udtryk, især fra ”fuglens” side.

Frk. Pips fra Afrika
Men når det er sagt, er det også nogle ”svære fuglefjer at bære med pryd": Den eksotiske papegøje er fræk og direkte i sin facon - træk som ligger den skræppende fugleart nært, vil jeg give dramatikeren ret i, men det grænser til det USYMPATISKE. Hun synes ikke være forstående over for Janus sorg – optaget som hun er af sine egne dårlige nerver, nærmest allergisk overfor alvor, kun til fest og farver...Og dermed får hun heller ikke vist et godt eksempel på en ”ven i nøden”, selvom det er lige det hun udtrykker, Janus har brug for. Krop og handlinger synes altså ikke at passe til replikker og, mere grundlæggende, budskaber. Og hvis jeg - 29 år - bliver forvirret over denne (upålagte) tvetydighed...Hvad gør børnene så ikke?

Tomme tønder buldrer mest
Men, var børnene så overhovedet ikke underholdt disse fulde - eller bare noget af - 50 min?! Jo, det tror jeg nu nok, man kan sige for de flestes vedkommende: Der var flot og farverig scenografi, kostumer, musik og videoinstallationer, som "krævede" lige dele af publikums opmærksomhed - masser af EFFEKTER altså...Men UDEN SUBSTANS i forestillingens samlede udtryk: TOMME effekter med kortvarig eftervirkning, er jeg bange for.