Ordrupgaard Kunstlegeplads

Ordrupgaardkunstpark080 primary article
Ordrupgaard Kunstlegeplads
Vilvordevej 110
2920 Charlottenlund
Se kort
Alle
Website Rediger

Beskrivelse Redigér

Kunst? Det er da noget, man leger med, hopper på og klatrer i! I hvert fald på Ordrupgaard. De har nemlig udvidet med en kunstlegeplads, hvor børn og barnlige sjæle kan boltre sig med kunst under åben himmel, takket være 16,9 mio. kr. i støtte fra Nordea-fonden.

Kunstlegepladsens værker, som er skabt af danske og internationale kunstnere, inviterer til leg og sanseoplevelser. Værkerne skal give børn og voksne lyst til at bruge kunsten på en friere måde end i det traditionelle museumsrum, og man må klatre, hoppe, løbe og gemme sig i dem! Dermed repræsenterer Kunstlegepladsen en ny og anderledes museumsoplevelse.

Værkerne bliver installeret fra 2016 til 18 som indslag rundt omkring i kunstparken, nænsomt integreret i parkens natur. Første værk, Vær i vejret, er skabt af dansk-islandske stjernekunstner Olafur Eliassons. Værket blev indviet den 26. maj 2016 med en stor havefest og var en kæmpe succes særligt blandt Ordrupgaards yngste gæster. De øvrige værker, der vil blive skabt til kunstlegepladsen frem mod 2018 er en vandpavillon af danske Jeppe Hein, en labyrintisk bambuskonstruktion af den amerikanske kunstnerduo Doug & Mike Starn, og et tehus i parkens trætoppe af den japanske arkitekt Terunobu Fujimori.

Faciliteter Redigér

Vi kender ikke faciliteterne for dette sted.

Kategorier Redigér

Skriv anmeldelse

Log ind her for at skrive en anmeldelse.