Sankt Stefans Kirke | Børn i byen - hvad skal vi lave?

Sankt Stefans Kirke

Billedet findes ikke
Sankt Stefans Kirke
Nørrebrogade 191
2200 København N
Se kort
Alle
Website Rediger

Beskrivelse Redigér

I 1872 blev der holdt møde på "Store Ravnsborg", en herregård beliggende på indre Nørrebro. Initiativtageren var sognepræst ved Sct. Johannes kirke Rudolf Frimodt. Hensigten var at få bygget en kirke på det ydre Nørrebro. Gaverne strømmede ind, og d. 18. juni 1873 kunne grundstenene nedlægges.

Kirken blev indviet d. 26. december (Skt. Stefans dag) 1874. Den fik navnet St. Stefan, opkaldt efter en af de 7 fattigforstandere i den første menighed på grund af de sociale forhold på Nørrebro.

Kirken blev bygget for indsamlede frivillige midler. Den kostede 34.000 rigsdaler, og derudover indsamledes 6.000 rigsdaler til præsteboligen og 10.000 rigsdaler til et præstelønningslegat. Grunden blev skænket af lensbaron Løvenskjold, der havde ejendommen Kristinedal ved Nykro, hvis have lå her.

Kirkens arkitekt var Ludvig Knudsen.

St. Stefans kirke er 35 m lang, 14 m bred, og der er 31 m fra gulvet til tårnets fløjstang.

I årenes løb har kirken gennemgået større og mindre ændringer. Af større ting kan nævnes, at der i 1929 blev bygget et kapel til kirken, og i 1965 blev der indrettet dåbsværelse, pga. hvilket selve kirkerummet blev afkortet. Belysningen blev skiftet ud i 1969. I 1993 blev der indrettet nyt dåbsværelse og informationskontor.

Faciliteter Redigér

Vi kender ikke faciliteterne for dette sted.

Kategorier Redigér

Kommende arrangementer

    Ingen arrangementer den kommende måned.
    Du kan oprette et arrangement hvis du ved noget, vi ikke gør.
  1. Tilføj nyt