Krigsmuseet

0 12 normal620
Krigsmuseet
Tøjhusgade 3
1220 København K
Se kort
4-12 år
0/65 kr.
Rediger

Beskrivelse Redigér

Krisgmuseet er et militærhistorisk museum, der fortæller om dansk militærhistorie fra 1500-tallet til i dag. Museet er formelt oprettet i 1928 ud fra en række historiske samlinger i hærens regi, hvoraf nogle stammer helt tilbage fra renæssancen i 1500-1600-tallet.

Statens Forsvarshistoriske Museum (Tøjhusmuseet og Orlogsmuseet) og Nationalmuseet blev sammenlagt den 1. januar 2014.

Faciliteter Redigér

Vi kender ikke faciliteterne for dette sted.

Kategorier Redigér

Kommende arrangementer

    Ingen arrangementer den kommende måned.
    Du kan oprette et arrangement hvis du ved noget, vi ikke gør.
  1. Tilføj nyt

Skriv anmeldelse

Log ind her for at skrive en anmeldelse.

Nick

Jeg er kommet på Tøjhusmuseet i RIGTIG lang tid (over 35 år), først som lille dreng og så senere som man og nu som far. Ohg det har jeg egentligt nydt. Ikke fordi der er sket den store udvikling men grundlaget var godt for en drengerøv og garneret med forskellige nye ting der er kommet igennem tiden var der lige netop nok til at det blev ved med at være spændende.

Men det kan man i hvert fald ikke beskylde den for at være længere !

Efter en længere palaver med familein besluttede vi os for at tage på tøjhusmuseet - mest på min opfordring fordi det var nogen år siden jeg har været der.

Dét var en fejl: jeg troede museet var ved at lukke og da jeg spurgte en medarbejder der ikke kunne se mig i øjnene sagde han at man var ved at bygge om samt at man vill have noget spændende ... om 2 år !!!

For dem der ikke har været der kan jeg sige at stueetagen primært består af række efter række af gamle sorte forladerkanoner .... hvilket MÅSKE er spændende første gang ... MÅSKE.

Derudover har man lidt forskelligt blandet isenkræm: lidt luftværnsmissiler og en håndfuld nye kanoner.
Tidligere var der også lidt forskelligt nyere våben og våbensystemer- men det er der ikke mere!
Man har derudover fjernet ALT hvad der var uden for: Istedløven, kampvogne, den gamle kæmpekanon.

Man har derudover fjernet den kampvogn der reelt var et af de få spændende ting i stueetagen.

Derfor er der nu kun de samme støvede forlader kanoner der har stået der i årtier og i bund og grund ligner hinanden.

Jeg gad derfor ikke rigtigt at bruge mere tid dernede og ville op på første sal... hvor jeg var ved at gå på r.... og IKKE på den gode måde.

Der er INTET at se - nogen halv- eller heltomme montrer og man har fjernet ALT det der var værd at se.

Den ene ende var helt lukket af og resten var pillet ned. Alle moderne håndvåben er fuldstændigt fjernet her og hver 10 af resten af tingene er nedtagen "til forskningsbrug".

Jeg spurgte kustoden hvorfor og han sagde at det var på grund af den nye våbenlov. Jeg stirrede på ham og tænkte om de var grebet af kollektivt vanvid og referede til den nye KNIVlov - og derfor havde fjernet alt andet end blankvåbnene...

Måsker er det værd at bruge tid der når der er ridderudstilling - men ellers ikke. Dette er ikke længere et museum, men en forskningssamling. Og en dårlig en af slagsen.

Luk dog museet HELT så man ikke spilder sin tid!

Tine

Bare rigtig sjovt.
Nåede lige frem til ridderturneringens start kl.14.00 og fik de
sidste billetter. Rigtig sjovt og meget autentisk turnering, ligsom
at sidde i kulissen til optagelser af Ivanhoe. Mor var ligeså begej-
stret som David på 41/2. Med riddere, heste, væbnere, spyddueller og sværdkampe. Bagefter var der middelalder marked med masser af boder. Alle var klædt i flotte originale dragter og man kunne købe sværd, dolke i læderhylster, salve efter ældgamle opskrifter og selvfølgelig nystegte krydderpølser med groft brød så man følte sig sat tilbage til dengang der var skønjomfruer, riddere , tiggere og gøglere som underholdt. En superdejlig 3 timers aktivitet for os så der også var tid til at slappe af resten af efterårsferiefridagen.
Kom tidligt til ridderturneringen, der kan være udsolgt.
Hilsen David & Mor