KØS Museum for kunst i det offentlige rum

12040 koes scan lysudenfor beh stort web normal620
KØS Museum for kunst i det offentlige rum
Nørregade 29
4600 Køge
Se kort
Alle
0/60 kr.
Website E-mail Rediger

Beskrivelse Redigér

Museet har eksisteret siden 1977 og ligger med tilhørende museumsbutik og cafe på gågaden Nørregade i hjertet af det charmerende Køge. Som landets eneste museum for den kunst, vi alle kender fra vores byrum, hospitaler, slotte, kirker og andre offentlige steder, har KØS en helt særlig karakter.

KØS samler og udstiller ikke de færdige kunstværker, som er placeret ude i det offentlige rum. Men ligesom det gælder på arkitekturmuseer, der heller ikke ”samler” de færdige bygninger, består museets samling af mere end 7.000 tegninger, modeller og andre forarbejder til disse helt særlige kunstværker.

Samlingen rummer værker af en lang række hæderkronede danske kunstnere tilbage fra Constantin Hansens forarbejder til udsmykningen af Københavns Universitet fra 18, Edvard Eriksens originale gipsmodel til ”Den Lille Havfrue” fra 1910, Gunnar Westmanns elskede dyreskulpturer og til Per Kirkebys skitser bl.a. til hans store udsmykning af Geologisk Museum fra 2004. Der er også kunstværker af eksperimenterende samtidskunstnere i samlingen som f.eks. Thomas FOS Poulsens ”Oslo Bar” fra 1999, der eksperimenterede med såkaldt ”social skulptur.”

Et af museets mesterværker er Bjørn Nørgaards skitser til Dronningens gobeliner på Christiansborg Slot. De 17 store farvelagte kartoner og et udsnit af de øvrige skitser til gobelinerne kan ses øverst i museets smukke tagetage sammen med bl.a. film om processen bag.

Museets skiftende udstillinger giver et enestående indblik i de særlige processer og problemer, der knytter sig til at skabe kunst i det offentlige rum. Udover skitser, tegninger og modeller udstilles ofte fotografier, film og korrespon-dance om kunstnernes samspil med arkitekter, byplanlæggere og daglige brugere. Og der gives ikke mindst et indblik i den heftige debat, som ofte følger kunsten i det offentlige rum, hvor vi ikke kan undgå at møde den.

Faciliteter Redigér

Kategorier Redigér

Kommende arrangementer

    Ingen arrangementer den kommende måned.
    Du kan oprette et arrangement hvis du ved noget, vi ikke gør.
  1. Tilføj nyt

Skriv anmeldelse

Log ind her for at skrive en anmeldelse.

Charlotte

Dette museum er absolut et besøg værd. Vi brugt en hel dag på 3 sal. Vi byggede og byggede. Vi byggede bla huse af brædderne med ord på - et af husene blev til en købsmandsforretning.