Hammershus

Hammershus edit normal620
Hammershus
Langebjergvej 128
3770 Allinge
Se kort
Alle
Rediger

Beskrivelse Redigér

Med sin enestående placering på en klippeknude ud mod Østersøen har Hammershus gennem århundreder været et vartegn for Bornholm. For bornholmerne er Hammershus "Slottet", og den der herskede her herskede over hele øen.
Nye undersøgelser tyder på, at borgen blev opført omkring år 1200 og bygget i et samarbejde mellem kong Valdemar Sejr og ærkebiskop Anders Sunesen, som har brugt borgen som samlingssted for korstogshære, som skulle sendes mod øst for at kristne hedningene.

Faciliteter Redigér

Vi kender ikke faciliteterne for dette sted.

Kategorier Redigér

Kommende arrangementer

    Ingen arrangementer den kommende måned.
    Du kan oprette et arrangement hvis du ved noget, vi ikke gør.
  1. Tilføj nyt

Skriv anmeldelse

Log ind her for at skrive en anmeldelse.

Mette

For de historieinteresserede er et besøg på Hammershus et MUST på Bornholmerturen. I disse år undergår ruinerne en gennemgribende restauration, så de typiske turistfotos vil blive noget skæmmet af store stilladser og andet.

Hvis du overvejer frokost på stedet, så kan jeg anbefale at droppe den stedlige café. Ikke fordi maden er dårlig, det er bare halvdyrt... Et par minutter fra Hammershus finder man derimod Hammerhavnen, hvor der sælges de lækreste sandwich og is, som man kan sidde på havnen og nyde!

Camilla

Hammershus er noget af det eneste jeg kan huske fra min tur til Bornholm for 15 år siden - nok fordi det ikke var specielt spændende, men vi bare skulle se det ;-)

Tina

Hammershus er jeg sikker på de fleste kender :-) der er rigtig hyggeligt, der er jo en historie bag det hele, meget spænende og kan læses på de forskellige skilte og så kan man altid tage madpakken med og sidde og hygge, er jo bare med at tage tøj på efter vejret, der er også en cafe