Vølvens Dom

5fba984b 45ee 4304 b15e 36c7e3091d94 normal620
Nordatlantens Brygge
Strandgade 91
1401 København K
Se kort
9-0 år
Rediger

Beskrivelse Rediger ›

Oplev en ægte en nordisk saga, når musikfestivalen NJORD 2020 inviterer til børneoperaen VØLVENS DOM med Musikteatret SAUM.

Forestillingen er skrevet over digtet ”Vølvens spådom”, der handler om den mytiske nordiske sagnfigur Vølven. Vølven kan skue kan skue tilbage i fortiden og se ind i fremtiden – og det, hun ser, er ser er kaos og Ragnarok, men også håb og genopstandelse.

VØLVENS DOM handler om klodens tilstand og vores muligheder for at handle os ud af afmagten igennem tillid til den omsorgsfuldhed og forandringskraft, som vi mennesker – børn som voksne – OGSÅ besidder.

Operasagen bliver fortalt billederigt og med ganske få ord via musikken i et genrekrydsende møde mellem den norske hardingfeleudøver Anne Hytta, to klassiske musiker fra Sverige, en sanger og en slagtøjspiller fra Danmark og en skuespiller fra Færøerne.

REUMERT-NOMINERING & BÆREDYGTIGHED
I spidsen står den Reumert-nominerede islandske komponist Hugi Gudmundsson, der nu også nomineret til den fine Carlpris for musikken til forestillingen.

VØLVENS DOM er en rå og uhyggelig forestilling om grådighed og forandring. Om en klode under pres såvel som en ukuelig tro på handling, hvor fremtidsangst bliver fremtidshåb.

Operaen er udviklet i Faxe Kommune i samarbejde med den nordiske teaterpædagogiske platform AKTØR, som har udarbejdet et internordisk undervisningsmateriale om nordisk identitet og bæredygtighed i forbindelse med forestillingen.

På musikfestivalen NJORD 2020 indgår VØLVENS DOM som en del programmet Musikkens Markedsdag – Lyden af Nordatlanten, der afholdes i samarbejde med kulturhuset Nordatlantens Brygge lørdag 1. februar 2020 fra 11-17.

Forestillingen henvender sig til børn fra ca. 9 år og deres familier.

Kategorier Tilføj ›

Kulturhuse Trash
Festivaler Trash
Litteratur Trash
Musik/dans Trash
Teater Trash

Tidspunkter

  • lørdag d. 01. februar 2020 kl. Kl. 13.00 & 15.00
    Vølvens Dom