Vinterferien på Kronborg - Velkommen til mit slot | Børn i byen - hvad skal vi lave?

Vinterferien på Kronborg - Velkommen til mit slot

Dronning sophie broad normal620
Kronborg Slot
Kronborg Slot
3000 Helsingør
Se kort
Alle
0/95 kr.
kronborg.dk E-mail Rediger

Beskrivelse Rediger ›

Da Kronborg i Renæssancetiden var kendt som Europas festligste slot, var der mange mennesker, som var med til at forme, bygge, præge og nyde slottet. I vinterferien kan du møde nogle af disse karakterer og høre om deres personlige forhold til slottet. Hør om alkymi fra Tycho Brahe, eller Dronning Sophies fortælling om livet på slottet. Bygmesteren tager dig en tur omkring bygningen med målestok i hånden og fortæller historier om hvordan man bygger et slot. Og vores uartige hofnar er over det hele - kan du mon finde hende? En vinterferie hvor sjove aktiviteter og historisk viden for børnefamilier går hånd i hånd på Kronborg.

Hver dag i uge 7 bliver du budt velkommen til Kronborg Slot af intet mindre end Dronning Sophie, Tycho Brahe, Bygmesteren og den uartige hofnar. Vi har to helt nye omvisninger for børn. ”Dronningen og Hofnarren” er en omvisning for hele familien og især de mindste, hvor Dronning Sophie og hofnarren fortæller om livet på slottet, om hvordan man skal opføre sig over for de kongelige og til sidst hvordan man danser renæssancedans.

”Den Store Bygmester” er også en helt nye omvisning, som henvender sig til voksne og lidt ældre børn. Bygmesteren Antonis van Obbergen, som var chefarkitekt på Kronborg fra 1577-85, giver en tur omkring slottet med fokus på selve bygningen. Vidste du for eksempel, at kobbertagene blev pudset når der var fest i Frederik 2.s tid?

Der er også mange andre aktiviteter for børn i alle aldre, som f.eks. Tycho Brahes Alkymiværksted. Her kan børnene hjælpe Tycho med sine eksperimenter, og hvem ved, måske vil det ovenikøbet lykkedes dem at løse alkymiens dybeste gåde - at forvandle bly til guld. Dronning Sophie er, som altid, klar med sine hyggelige historiefortællinger og hofnarren byder op til narrestreger og tegninger.

Det bliver en anderledes vinterferieoplevelse, hvor man kombinerer Kronborg Slots lange historie med sjove aktiviteter for hele familien.

OMVISNINGER
11:30 Dronningen og Hofnarren
12:30 Den Store Bygmester
13:30 Dronningen og Hofnarren
14:30 Den store Bygmester

AKTIVITETER
12:00-12:45 Tycho Brahe i Alkymiværkstedet
12:00-12:30 Dronningen Fortæller
12:00-12:30 Hofnarren Tegner
13:00-13:30 Hofnarrens Narrestreger i Dansesalen
14:00-14:45 Tycho Brahe i Alkymiværkstedet
14:00-14:30 Dronningen Fortæller
14:00-14:30 Hofnarren Tegner

Se mere på kongeligeslotte.dk

Kategorier Tilføj ›

Museer/Udstillinger

Tidspunkter Tilføj tidspunkt ›

  • Arrangementet er overstået og blev sidst afholdt søndag d. 17. februar 2019 kl. 11-16.