Vinterferie på Krigsmuseet: Svensken kommer! | Børn i byen - hvad skal vi lave?

Vinterferie på Krigsmuseet: Svensken kommer!

0 12 normal620
Krigsmuseet
Tøjhusgade 3
1220 København K
Se kort
5-10 år
Rediger

Beskrivelse Rediger ›

Svensken kommer! Hjælp med at forsvare Danmark under Stormen på København

I den iskolde nat mellem 10. og 11. februar 1659 stormede svenskerne København. Aldrig har Danmark været så tæt på udslettelse.

Siden august har 10.000 svenske soldater ligget uden for Københavns volde og belejret byen. København bliver forsvaret af kun 3.000 danske soldater. De får hjælp af Københavns borgere, hollandske soldater, ja selv kongen, Frederik 3., er blevet for at kæmpe sammen med sit folk. Alle står de sammen for at forsvare byen.

Vil du hjælpe kongen og forsvare Danmark mod Sverige?

I vinterferien samler vi modige soldater, der kan hjælpe i kampen mod den svenske konge. Hør historien om Stormen på København, der foregik lige her. Det, der nu er Krigsmuseet og Kongernes Lapidarium, var dengang en del af fæstningen, og her angreb 4.000 svenske soldater under Stormen på København.

Kom med på Kongernes Lapidarium og se, hvor soldaterne lå og skød mod fjenden. Se den gamle Krigshavn og selvfølgelig Krigsmuseet. Undervejs skal I indsamle viden, så du og dine forældre kan løse gåden og få udleveret planerne til at bygge din egen kanon (af paprør og ballon). Med den kan du skyde efter den svenske konge og hjælpe med at forsvare København.

PRAKTISK INFORMATION
Pris: Børn 40 kr., voksne 80 kr., voksen i følgeskab med et barn 70 kr.
Dato: 11.-15. februar
Tid: Start kl. 11, 12, 13 og 14
Varighed: Rundvisningen varer ca. 20 min. Resten af aktiviteten (løse gåde og bygge og bruge kanon) kan gøres i eget tempo. Aktiviteten lukker kl. 15.
Anbefalet alder: 5-10 år
Børn skal være i følgeskab med en voksen

Se mere på natmus.dk

Kategorier Tilføj ›

Kultur
Museer/Udstillinger

Tidspunkter Tilføj tidspunkt ›

  • Arrangementet er overstået og blev sidst afholdt fredag d. 15. februar 2019 kl. 11, 12, 13 og 14.