Vinterferie på Esrum Kloster | Børn i byen - hvad skal vi lave?

Vinterferie på Esrum Kloster

Fastelavn normal620
Esrum Kloster & Møllegård
Klostergade 11, Esrum
3230 Græsted
Se kort
Alle
50/0 kr.
esrum.dk Rediger

Beskrivelse Rediger ›

Vi fejrer middelalderens udgave af fastelavn! Lav masker og fastelavnsris, besøg naturlegepladsen og spis herlig frokost og fastelavnsboller i Møllecaféen.

MIDDELALDER OG FASTELAVN
Fastelavn er en skik, der har rødder tilbage til middelalderen, og som fungerede på en lidt anden måde, end den gør i dag. Det kan familier opleve, når vi åbner dørene til middelalderens fastelavn i skolernes vinterferie.

I den katolske tid var fastelavn indgangen til den 40 dage lange faste. Fastetiden var en fysisk og åndelig forberedelse til påsken. Udover at give mulighed for at nyde alle de spiser, der snart ville blive forbudt, var fastelavnen også en periode, hvor der blev festet og verden blev vendt på hovedet – køkkendrengen blev biskop og kongen blev tigger. Man måtte nemlig mere end normalt til fastelavn, når man bar maske. Og de normale skel i samfundet var ophævet for en stund. Selv munke og nonner klædte sig ud og deltog i løjerne – selvom de ikke måtte.

LAV MASKER OG FASTELAVNSRIS
Festlighederne til fastelavn varede en hel uge i middelalderen, så I vinterferien byder Esrum Kloster indenfor til et kreativt værksted, hvor man kan lave sin egen maske – malet med autentiske middelalderfarver. Man kan også lave fine fastelavnsris med pynt.

BUTIK, NATURLEGEPLADS & CAFÉ
Når kreativiteten har udfoldet sig, kan familien tage en tur på naturlegepladsen, hvor børnene kan boltre sig, mens forældrene varmer sig ved bålet. Møllecaféen serverer frokost, varm chokolade og fastelavnsboller - og butikken frister med herlige varer på hylderne.

Se mere på esrum.dk

Kategorier Tilføj ›

Cafeer
Museer/Udstillinger
Workshops
Slotte/bygninger
Naturlegepladser
Natur
Kulturoplevelser
Ud-af-byen
DIY

Tidspunkter Tilføj tidspunkt ›

  • Arrangementet er overstået og blev sidst afholdt fredag d. 14. februar 2020 kl. 10 -16.