Vinterferie for hele familien | Børn i byen - hvad skal vi lave?

Vinterferie for hele familien

Billedet findes ikke
Garderhøjfortet
Garderhøjfort 4
2820 Gentofte
Se kort
Alle
35/70 kr.
garderhojfort.dk E-mail Rediger

Beskrivelse Rediger ›

Garderhøjfortet inviterer til en vinterferie fyldt med aktiviteter. Vi byder feriens gæster velkommen med både en særudstilling og med aktiviteter til børn og barnlige sjæle. Gæsterne udstyres med en soldaterbog, som giver dem mulighed for at prøve kræfter med forskellige opgaver som sanitetssoldater – bl.a. at skulle operere kugler ud af en soldats ben, klare sig igennem forhindringsbanen med en båre eller lære mere om sårpleje og stabilt sideleje.

Særudstilling om sanitetstjenesten

Den nye soldaterbog er lavet i forbindelse med fortets nye særudstilling om Sanitetstjenesten 1848-1920. Her kan den besøgende se en opstillet operationsstue anno 1864 og de forskellige tilhørende instrumenter som f.eks. amputationssave, kraniebor eller hammer og mejsel, der let kan sætte fantasien i gang!

I udstillingen findes også et originalt trekantstørklæde fra 1873, som blev opfundet af Friedrich von Esmarch. Det muliggjorde at bruge ét stykke forbinding til næsten alle typer af skader. Som et ekstra pædagogisk tiltag, valgte Esmarch at tegne alle mulighederne på selve forbindingen, så selv de mest uerfarne soldater kunne lægge en brugbar forbinding – en opgave som også kan afprøves i Garderhøjfortets nye soldaterbog.

Resten af Garderhøjfortets interaktive udstilling viser soldaterlivet anno 1914. Til forskel fra den gang, så er der dog nu dejligt lunt og tørt på fortet. Det er et oplagt sted at besøge i en ellers ofte kold og snefyldt vinterferie.

Selv om det er mange år siden der boede soldater på fortet, er der mange ting, som kan stadig kan ses og virker den dag i dag. Blandt andet den 100 tons tunge To-Kanon, som gæsterne på fortet kan prøve at dreje rundt med rå muskelkraft.

Der vil være familievenlige rundvisninger i det store kanontårn løbende hver dag

Hver dag kl. 12.00 kan man komme på en lang rundvisning i hele fortet.

Se mere på garderhojfort.dk

Kategorier Tilføj ›

Museer/Udstillinger
Aktivitet
Efterårsferie

Tidspunkter Tilføj tidspunkt ›

  • Arrangementet er overstået og blev sidst afholdt søndag d. 16. februar 2020 kl. Hverdage 11 - 15 Weekend 10.30 - 16.