The Voyages | Børn i byen - hvad skal vi lave?

The Voyages

Voyages pic normal620
Bellahøj
Frederikssundsvej 125A
2700 Brønshøj
Se kort
Alle
0/0 kr.
Rediger

Beskrivelse Rediger ›

AKTIVITETER 20.-23. aug. – fra kl. 17 mellem husene på Bellahøj
FORESTILLING lør. 24. & søn. 25. aug. kl. 16.00 – mødested: foran Bellahøj Kirke v. Frederikssundsvej

I en uge i august forvandler Bellahøj sig til scene for forunderlige, uforudsigelige møder med 25 fantastiske akrobater. På toppen af København, midt mellem de knejsende højhuse og grønne parker, dukker en flok sortklædte parakrobater op som iøjnefaldende, bevægelige skulpturer. På græsplæner, i trappeopgange, på balkoner… To mand høj. Tre mand høj. Som menneskelige broer over gangstier. Eller som en trappe bygget af kroppe.

Hver dag nye scenarier. Og hver dag en ny invitation til at være med. De arbejder nemlig ikke alene, men infiltrerer et område ved at invitere beboere og besøgende til at tage del i akrobatikken. En udstrakt hånd, et smil, et nik. De stumme akrobater kommunikerer gennem fysik, og den menneskelige kontakt er essensen af deres kunst.

Tager du imod invitationen, bærer de dig bogstaveligt på hænder og fødder. Mange af os er ikke blevet båret, siden vi var helt små, og det føles ganske specielt at overlade sin vægt i en fremmeds trygge hænder. Som at være barn igen.

Compagnie XY ombygger Bellahøj med mennesker som grundsten. En midlertidig arkitektur, hvor solidaritet er fundamentet. Over for den bombastiske Le Corbusier-inspirerede arkitektur bygger akrobaterne skrøbelige strukturer af kroppe. Over for det permanente skaber de flygtige øjeblikke af poesi, humor og medmenneskelighed. De bringer bevægelse til det stillestående, følelser til det følelsesløse og skaber eventyr midt i hverdagslivet.

I hverdagene kan du møde de 25 akrobater mellem bygningerne, hvor de hver dag opfinder nye spontane, akrobatiske aktiviteter med de folk og de bygninger, der inspirerer dem. De er i gang fra kl. 17, men uden faste mødetider og -steder. Du må gå på opdagelse for at finde dem…

Lørdag og søndag mødes alle – akrobater, tilskuere, beboere – til kulminationen på ugen. En magisk, storslået forestilling med alle 25 fabelagtige akrobater. Og de, som har fået blod på tanden i løbet af ugen, kan måske også give et løft med. Med kollektivets sugende tiltrækningskraft suspenderer de tid, sted og tyngdekraft i en spektakulær iscenesættelse, der løfter Bellahøj skyhøjt.

Se mere på metropolis.dk

Kategorier Tilføj ›

Festivaler
Musik/dans
Underholdning
Teater
Storby
Kulturoplevelser

Tidspunkter Tilføj tidspunkt ›

  • Arrangementet er overstået og blev sidst afholdt søndag d. 25. august 2019 kl. 16-18.