SUPERFLEX: It is not the end of the world | Børn i byen - hvad skal vi lave?

SUPERFLEX: It is not the end of the world

P 4 normal620
Cisternerne
Beliggende i Søndermarken overfor Zoologisk Have og Frederiksberg Slot
2500 Valby
Se kort
Alle
cisternerne.dk Rediger

Beskrivelse Rediger ›

I 2019 inviterer Cisternerne nysgerrige opdagelsesrejsende med ind i en mørk fremtid. Det danske kunstnerkollektiv SUPERFLEX har omformet og oversvømmet det tidligere vandreservoir på Frederiksberg, der i dag fungerer som Hovedstadens underjordiske kunsthal. Med science fiction- elementer skaber SUPERFLEX et surrealistisk, men ikke så virkelighedsfjernt, scenarie, hvor klimaforandringerne har ændret samfundet drastisk.

Et omklædningsrum er det første, du møder i den omfattende installation ”It is not the end of the world”. Nu må du skifte til gummistøvler, før du kan fortsætte ind i udstillingen.

Kunstnergruppen SUPERFLEX har iscenesat en tidsrejse ind i fremtiden i de mørke, underjordiske cisterner. En oversvømmelse har fundet sted, forfaldet er i gang og på rejsen ind i det ukendte, vil du støde på levn fra en fjern fortid: vores egen nutid. I de grotte-lignende rum og det anderledes klima i Cisternerne, vil man ikke kun opleve udstillingen gennem synssansen, men med hele kroppen.

Et af de elementer, man møder dybest inde i Cisternerne, er et delvist oversvømmet landskab af toiletter. Frarøvet deres oprindelige funktion, bliver de til en skulpturel form, ikke ulig det tidligere vandreservoir, hvor de står placeret. Det er en eksakt kopi af toiletterne fra sekretariatet for the United Nations Framework Convention on Climate Change (UNFCCC) i Bonn, Tyskland, som i Cisternerne står som et portræt af menneskets overforbrug og vores globale kamp for at modsvare den skade, det har medført.

SUPERFLEX beskriver deres kunstneriske koncepter som ’tools’. Koncepterne er værktøjer til at påvirke eller gribe ind i den virkelighed, de omhandler. Power Toilets er et af deres tilbagevendende kunstneriske værktøjer, der tager form som minutiøse kopier af toiletter fra magtfulde institutioner såsom EU og FN, placeret i en ny kontekst.

Med udstillingen “It is not the end of world” vender SUPERFLEX det dystopiske scenarie, hvor menneskeheden ikke længere eksisterer, til en mere nuanceret fortælling. Som titlen anslår, henviser kunstnergruppen til, at de fremtidige klimaændringer muligvis bliver enden på menneskeheden, men ikke nødvendigvis verdens ende. Planeten skal nok klare sig uden os.

Det er muligt at låne gummistøvler på stedet, men vi anbefaler, at man medbringer sine egne hvis muligt.

Åbningstider
Tir.-Ons.: 11 – 18
Tors.: 11 – 20
Fre.-Søn.: 11 – 18
(mandag lukket)

Entré
Voksne: 70 kr.
Senior/studerende: 50 kr.
Gruppe (min. 20): 50 kr.
Under 18: Gratis

Se mere på cisternerne.dk

Kategorier Tilføj ›

Museer/Udstillinger

Tidspunkter Tilføj tidspunkt ›

  • Arrangementet er overstået og blev sidst afholdt lørdag d. 30. november 2019 kl. 11.