Sommer i Esrum | Børn i byen - hvad skal vi lave?

Sommer i Esrum

Forside sommer 2020 normal620
Esrum Kloster & Møllegård
Klostergade 11, Esrum
3230 Græsted
Se kort
Alle
50/85 kr.
esrum.dk Rediger

Beskrivelse Rediger ›

Helbred familien i et middelalder-felthospital, besøg autentiske middelalderlejre, oplev den nye VR-udstilling og meget meget andet

MIDDELALDERLIGT FELTHOSPITAL - LÆREN OM MUNKENES LÆGEKUNDSKAB
I forlængelse af klosterhaven, har vi indrettet et middelalderligt felthospital inspireret af munkenes lægekundskab. Her kan du blive inspireret og klogere på hvilke af de fire elementer (ild, jord, vand og luft) du har en overvægt af i din krop, hvordan de forskellige lægeurter fra klosterhaven blev brugt til at helbrede, og hvorfor urtemedicin og stjernetegn hænger sammen. Kort sagt kan du gå på opdagelse i middelalderlige helbredelsesmetoder, lægeplanter og mikro- og makrokosmos.

OPERATIONSSTUE, AFKOG, HOSPITALSKØKKEN OG STJERNEHIMMEL
Besøg ”operationsstuen”, hvor vi behandler sår med hjemmelavede plastre og fortæller om smertestillende medicin med urter fra klosterhaven. Lav også dit eget afkog over bål mod slimløsning, og find ud af om du har for meget slim, blod, gul og sort galde – og dyk ned i læren om de fire kropsvæsker, signaturlæren og meget mere. I hospitalskøkkenet betragter vi mad som medicin og laver helbredende pandebrød med urter over bål. Til slut kan du besøge stjernehimlen, hvor du lærer om de forskellige stjernetegn og hvorfor de har en betydning for dit helbred – og så kan du male og tegne dit helt eget stjernetegn!

BESØG AUTENTISKE MIDDELALDERLEJRE
I løbet af hele sommeren vil forskellige middelaldergrupper fra Danmark slå sig ned på klosterengen. De bor i autentiske middelaldertelte, går i middelaldertøj, laver mad over bål og sysler med håndarbejde, kampteknik og meget andet. Med billetten til aktiviteterne kan du besøge deres lejre, få en snak og indtage den helt særlige middelalderstemning.

UDSTILLINGER, NATURLEGEPLADS, CAFÉ... OG ALT DET ANDET!
Besøg også klosterets udstillinger – oplev blandt andet den helt nye VR-udstilling ”Magt i himlens navn”. I Klosterkælderen kan du nyde et stykke kage, økologisk most og friskskænket klosterøl. Og er du blevet brødflov, kan du i Møllecaféen spise sommerlig frokost med udsigt til klosteret. Husk også at tage et smut forbi naturlegepladsen, hvor får vind i håret på svævebanen og kan spise medbragt mad. Gå en tur på området eller tag et smut forbi Esrum sø og Gribskov.

TIDSPUNKT:
Tirsdag - søndag kl. 10-16 fra uge 27 - 32. Bemærk at middelalderlejrene først indtager engen onsdag 8. juli.

PRIS:
Voksne: 85,- (alm entrépris)
Børn mellem 3-18 år: 50 kr.
Børn under 3 år: gratis adgang

Billetten giver adgang til alle aktiviteter og udstillinger

Se mere på esrum.dk

Kategorier Tilføj ›

Cafeer
Naturoplevelser
Museer/Udstillinger
Slotte/bygninger
Naturlegepladser
Staycation
Ud-af-byen
Sommerferien
Sommerferie

Tidspunkter Tilføj tidspunkt ›

  • Arrangementet er overstået og blev sidst afholdt søndag d. 09. august 2020 kl. 10 -16.