Særåbent på Den Kgl. Afstøbningssamling | Børn i byen - hvad skal vi lave?

Særåbent på Den Kgl. Afstøbningssamling

Kas2 normal620
Statens Museum for Kunst
Sølvgade 48
1307 København K
Se kort
Alle
0/0 kr.
smk.dk E-mail Rediger

Beskrivelse Rediger ›

Den Kongelige Afstøbningssamling er en del af SMK, men de over 2.000 gipsafstøbninger, som udgør samlingen, finder du i Vestindisk Pakhus ved havnen i Toldbodgade 40, København.

Samlingen er til hverdag lukket, men holder særåbent over påsken. Her kan du opleve særudstillingen Plaster of Paris af studerende fra Det kongelige Danske Kunstakademi.

OM UDSTILLINGEN
Afstøbningssamlingen er skabt i den Victorianske tidsalder (1896) på baggrund af ideer fostret af den homoseksuelle Johann Wincklemann (1717-1768). Den Kongelige Afstøbningssamling er med sine mange nøgne figurer et komplet udtryk for 1800-tallets smag. Det var i denne periode, at sex blev et styringsredskab, der skulle bruges til dannelse af borgerne.

Støbt i gips står i afstøbningssamlingen nogle af de største, homoseksuelle mænd sammen: Sokrates og Platon, Donatello og Michelangelo. Deres ideer om demokrati, frihed og kunst blev udbredt i hele verden gennem udstillinger med netop gipsafstøbninger. Disse temaer undersøger studerende fra Laboratoriet for Skulptur på Det kongelige Danske Kunstakademi i en særudstilling.

PRIS
Gratis

STED
Den Kongelige Afstøbningssamling, Toldbodgade 40, 1253 København K

Se mere på smk.dk

Kategorier Tilføj ›

Museer/Udstillinger

Tidspunkter Tilføj tidspunkt ›

  • Arrangementet er overstået og blev sidst afholdt søndag d. 21. april 2019 kl. 10:00-18:00.