PIPILOTTI RIST | Børn i byen - hvad skal vi lave?

PIPILOTTI RIST

Sk rmbillede 2018 12 14 kl. 14.38.42 normal620
Louisiana Museum of Modern Art
Gammel Strandvej 13
3050 Humlebæk
Se kort
Alle
louisiana.dk Rediger

Beskrivelse Rediger ›

1.3.2019 - 23.6.2019
Share

Foråret starter med et farvestrålende og sanseligt brag, når Pipilotti Rist indtager Louisiana. Temaer som krop og teknologi, køn og natur samt indre og ydre rum smelter sammen i et visuelt forunderligt univers, der både omslutter, udfordrer og fortryller os.

Den schweiziske kunstner Pipilotti Rist (f. 1962) er internationalt anerkendt som en af samtidskunstens mest markante udforskere af sansningen og det levende billede. Siden midten af 1980’erne har hun arbejdet henover den brede og konstant skiftende palet af videoteknologier, hvis muligheder, regler, kutymer og begrænsninger hun undersøger - og sprænger.

Pipilotti Rists navn er en hilsen til Astrid Lindgrens anarkistiske og fritænkende Pippi Langstrømpe. Hos Rist er video ikke bare video, det er også maleri og rum. Hendes værk er derfor på samme tid højteknologisk og sanseligt, farvestrålende og kritisk, vægtløst og kropsbundet. Kameraet er både pensel, øje og følesans, og de sammensmeltede hovedtemaer kredser om krop, teknologi, sansning og sanselighed, køn, natur, indre og ydre rum, vores indretning af og væren i verden.

Udstillingen i museets Sydfløj er den første store præsentation af Pipilotti Rist i Danmark, og den spænder over hele hendes produktion, fra tidlige værker i fjernsyns-format til store rumlige video- og lydinstallationer med projektioner på lofter, vægge og gulve. Udstillingen, der skabes til Louisiana i tæt samarbejde med kunstneren selv, får karakter af en stedsspecifik total-installation og fortsætter ud i museets park.

Se mere på louisiana.dk

Kategorier Tilføj ›

Kultur
Museer/Udstillinger

Tidspunkter Tilføj tidspunkt ›

  • Arrangementet er overstået og blev sidst afholdt søndag d. 23. juni 2019 kl. 11-18.