Påskeferien i Ku.Be | Børn i byen - hvad skal vi lave?

Påskeferien i Ku.Be

Kribble krabble normal620
KU.BE
Dirch Passers Allé 4
2000 Frederiksberg
Se kort
Alle
0/0 kr.
kube.frederiksberg.dk Rediger

Beskrivelse Rediger ›

En uge sprængfyldt med grønne indspark og krea i påskeferien 2019 for børn og deres voksne,
Hver dag der er tre forskellige aktiviteter, på den måde kan børnene være med til en enkelt workshop eller alle tre.
14/4 Påske Æg med plantefarevr og Grønt lykønskningkort og Hjemmelavet sæbe og Tandpasta
15/4 Kribble Krabble og Modellervoks med Plantefarver og Grønt lykønskningkort
16/4 Masker med Plantefarver og Macramé hængeplanteholder og Leg med blade
17/4 Påske Æg med plantefarevr og Blomsterslik og Saml, mal og spil

Støtte fra Frederiksberg Fonden

Grønne workshop:
Påske æg med plantefarver
Vi laver farver af grøntsager. Vi lave smukke farver med blandt andet den dybe røde farve fra rødbederne, den kønne grønne fra spinaten og den lilla/blå fra rødkålen. Det er selvfølgelig muligt at smage på alle ingredienserne for de modige. Til påske farver vi æg med naturlige farver og dekorerer dem med aftryk af blade og blomster.

Grønt lykønskningkort
Kom og design et kort, et grønt lykønskningkort som kan vokse. Man kan sende kortet til sine kære, der med mikrogrønt kan opleve et kort der vokser. Mikrogrønt er et skønt supplement til krydring af mad. Planterne er godt nok mikro, men de er fyldt med næringsstoffer og det er altid fornøjeligt at følge processen fra frø til plante. Det er endnu sjovere hvis kortet vokser sig til et grønt monster, et skæg eller en ugle!

Hjemmelavet sæbe og Tandpasta
Naturen rummer en masse lækkerier til en skøn spa oplevelse. Idag skal vi lave sæbe og andre spa produkter helt fra bunden. Børnene vil blive sat ind i plantematerialer og metoder, der også kan laves derhjemme. Det er både sjovt og duftende, også får man selvfølgelig resultatet med hjem til afprøvning.
Kribble Krabble
Lav insektsugere, faldfælder, kreative krible krable dyr og andet sjovt til at fange og undersøge insekter og andre smådyr. Måske vi finder nogle dyr ved KUBE, som vi kan kigge nærmere på i forstørrelsesglassene. Naturvejlederne har også spændende smådyr med. Prøv f.eks. at smage en melorm, som egentlig ikke er en orm, men en larve, og se hvad den forvandler sig til som voksen

Modellervoks med PlanteFarver
Vi laver farver af grøntsager. Vi lave smukke farver med blandt andet den dybe røde farve fra rødbederne, den kønne grønne fra spinaten og den lilla/blå fra rødkålen. Det er selvfølgelig muligt at smage på alle ingredienserne for de modige. Vi laver naturlig modellervoks. Børnene kan selvfølgelig tage modellervoksen med hjem og lege videre.

Grøn luft er guf! Macramé hængeplanteholder.
De kan hænges overalt i hjemmet og vores ekspert rådgiver hvilken plante der passer bedst i forhold til lyset i lejligheden, men også alt efter hvor grønne fingre du har. Har man flere plantemord på samvittigheden får man en plante med der kan tåle lidt ekstra.

Plantefarver Masker
Clorofille inviterer dig til at lave masker, der er malet med plantefarve. Vi laver farver fra spinat, rødbede og andre planter og vi vil sammen dykke ned i kunsten i at male vores masker

Leg med blade
Børnene skal ud og samle blade. Vi vil selvfølgelig sørge for at det bliver gjort med måde uden at udendørsarealerne tager skade. Bladene skal bruges kreativt til at lave hår og sjove hatte. Bladene kan også klippes til cirkler eller firkanter og laves til fine organiske robotter.

Blomsterslik, så kønne og så smager de himmelsk!
Workshop delen vil gå ud på at skulle dyppe mynteblade og mælkebøtter i chokolade. De resterende blomster skal laves med æggehvide og puddersukker. Vi ender op med et farvesymfoni af kronblade med stor variation i smag. En simpel teknik og man kan tage lækkerierne med hjem og dele ud af de smukke godter.

Saml, mal og spil
Vi bruger flotte sten til at lave dekorative kryds og bolle eller dam brætspil i pangfarver, mulighederne er utallige.�Vi slutter workshoppen af med en hygge turnering med vores hjemmelavede spil.

Se mere på facebook.com

Kategorier Tilføj ›

Workshops

Tidspunkter Tilføj tidspunkt ›

  • Arrangementet er overstået og blev sidst afholdt onsdag d. 17. april 2019 kl. Fra kl 10 til kl 13.