Påske på Slottet | Børn i byen - hvad skal vi lave?

Påske på Slottet

Holger danske normal620
Kronborg Slot
Kronborg Slot
3000 Helsingør
Se kort
Alle
0/95 kr.
E-mail Rediger

Beskrivelse Rediger ›

Kronborg er den perfekte ramme for en hyggelig oplevelse efter påskefrokosten med familien. I år giver vi dig den bedste mulighed for en udflugt som passer til alle gæster, store som små. Har børnene lyst til at vide hvem Danmarks sejeste helt Holger Danske i virkeligheden er, så har vi en spændende ny omvisning i kasematterne. Sidder påskefrokosten lidt tungt har vi en helt ny omvisning, som tager udgangspunkt i en rask historisk vandretur rundt om slottet. Eller kom tæt på Kronborgs arkitektoniske detaljer i lokalfotografen Henrik Schurmanns fascinerende fotoudstilling, som ser slottet gennem nye øjne.

Slottet er påskeåbent alle dage kl. 11-16 fra lørdag den 13. april til mandag den 22. april.

* Hvem er Holger? *
Dybt nede i mørket under Kronborg findes en helt, som sover. Men hvorfor sover han dernede? Og hvor kommer han egentlig fra? Hvem er vores allesammens Holger Danske i virkeligheden? I en helt ny omvisning for børn under 12 år svarer vi på disse spørgsmål, mens vi går på jagt efter Holger. Mon ikke vi ender nede i de dunkle kasematter under slottet ansigt til ansigt med en ægte helt.

* Vandretur på Kronborg *
Det store fæstningsområde danner den perfekte ramme om en aktiv familieudflugt. Tag din Instagram-glade teenager under armen og kridt skoene. Denne nye omvisning tager udgangspunkt i Kronborgs fascinerende ydre samt den militære betydning, slottet har haft for Danmark og Helsingør gennem århundrede. Se nye vinkler på en #Instaperfect tur rundt om vores mægtige UNESCO-slot #aktivpåKronborg.

* Tæt på detaljerne *
Er du til renæssancens arkitektur og fotokunst giver Henrik Schurmanns fotoudstilling, Tæt på Kronborg, et fascinerende blik helt tæt på detaljerne, man ikke normalt ser. Henrik har sit fotostudie lige ved siden af Kronborg, og det nære forhold han har til slottet, kan ses i hans smukke billeder.

* Nyd forfriskninger i Frederik IIs vinkælder *
I vinkælderen ved slotsgården opbevarede Frederik II den bedste vin fra hele Europa i store trætønder. Helsingør Vinforening har foræret os en flot tønde til en mindre udstilling, som viser hvordan det muligvis så ud i 1585. I 2019 har vi ikke vin i kælderen, men vores café tilbyder kaffe og kager, kakao og pølsehorn til den lille sult.

* Ses vi til påske? *
I alle påskedagene kan man derudover opleve vores almindelige omvisninger, ’Intro til Kronborg’ og ’Kasematterne’. Lørdag og søndag sætter vi også ’Den Kongelige Fest’ og ’I Hamlets Fodspor’ på plakaten. Vi glæder os til at se jer og nyde de flotte påskedage sammen.

Kategorier Tilføj ›

Museer/Udstillinger

Tidspunkter Tilføj tidspunkt ›

  • Arrangementet er overstået og blev sidst afholdt mandag d. 22. april 2019 kl. 11-16.