Påske på Garderhøjfortet - Kaptajn Kylling og Kyllingekompagniet | Børn i byen - hvad skal vi lave?

Påske på Garderhøjfortet - Kaptajn Kylling og Kyllingekompagniet

P ske normal620
Garderhøjfortet
Garderhøjfort 4
2820 Gentofte
Se kort
Alle
35/60 kr.
E-mail Rediger

Beskrivelse Rediger ›

Kom på Garderhøjfortet i påskeferien! Det bliver et brag af en oplevelse.

Lav din egen soldaterkylling, løs mysteriet om gækkebrevet og prøv de interaktive udstillinger med aktiviteter for hele familien.

I påsken, fra den 13.-22. april, søger Kaptajn Kylling nye rekrutter til hans kyllingekompagni. Hele påsken kan børnene lave deres egen soldaterkylling, og lade den træne på terrænet. Efter påsken tager vi det store Kyllingkompagnifoto, med alle de kyllinger der er blevet lavet. Kyllingerne kan hentes hjem på orlov efter påske, fra den 23. april. Man må også gerne tage sin kylling med hjem på dagen, hvis den ikke skal med på fotoet!

Når man har lavet sin kylling kan man træne på hele fortet, og opleve hvordan det var at være soldat under 1. verdenskrig. Børnene får udleveret en soldaterbog fyldt med spændende missioner, som soldaterne under 1. verdenskrig også skulle kunne udføre.

Garderhøjfortet har også modtaget et mærkeligt gækkebrev! Hjælp os med at løse det store mysterium om hvem det er der er afsender. Der er præmier til alle dem der løser mysteriet!

Om Garderhøjfortet

Garderhøjfortet blev opført i årene 1886-1892 og er det største fort i Københavns Landbefæstning.

Der er familievenlige rundvisninger hver halve time. Klokken 12-rundvisningen varer ca. 1 time, og er for de lidt mere historieinteresserede.

Fortets udstilling er lavet med opstillinger som lægger op til at børnene (og voksne) kan prøve at opleve på egen krop, hvordan det var at være soldat under 1. verdenskrig.

I belægningsstuen kan I prøve at ligge i soldaternes senge, mens I forestiller jer at der over underkøjerne, er endnu en køje med to fuldvoksne soldater i. I kan også prøve at lave morsekoder og sende beskeder til hinanden i signalkontoret.

På Garderhøjfortet havde man installeret en To-kanon til hvis der blev krig i Danmark. To-kanonen var noget af det bedste skyts man kunne få på daværende tidspunkt. Kanonen med løb, der er 15 cm. i diameter, måtte der der hele 18 mand til at affyre! I dag kan gæsterne stadig prøve at komme op under kuplen og indstille og affyre kanonen.

Medbring gerne en madpakke som I er velkomne til at nyde enten udendørs eller inde på fortet, hvor der er mulighed for at spise i messen.

Kategorier Tilføj ›

Museer/Udstillinger

Tidspunkter Tilføj tidspunkt ›

  • Arrangementet er overstået og blev sidst afholdt mandag d. 22. april 2019 kl. Hverdage: 11-15, weekend/helligdage: 10.30-16.00.