Observatoriets Vinterferie: Jagten på asteroider | Børn i byen - hvad skal vi lave?

Observatoriets Vinterferie: Jagten på asteroider

0 normal620
Brorfelde Observatorium
Observator Gyldenkernes Vej 19
4340 Tølløse
Se kort
Alle
Rediger

Beskrivelse Rediger ›

Hvad er en asteroide? Hvordan føles en meteorit? Og hvordan opdager man nogle af rummets mange forunderlige fænomener? I vinterferien (uge 7 og 8) går vi på jagt efter asteroider, laver børnevenlige rundvisninger, lader os fascinere af vinterhimlens stjerner og bliver klogere på både myter og fakta. Kom med ud og få øje på at se!

NY UDSTILLING I DISCOVERY DOME
I vinterferien, lørdag den 9. februar til og med søndag den 24. februar kl. 16.00-20.00, zoomer vi ind på rummets fascinerende sten - asteroiderne. Vi nørder meteorer og nedslag og bliver klogere på, hvordan man observerer.

Oplev naturen og landskabet omkring Observatoriet og tag med på rundvisning fra Værkstedsbygningen i bunden af bakken og op til toppen, hvor I blandt andet finder Discovery Dome, som huser Danmarks største teleskop og vores helt nye udstilling: Jagten på Asteroiderne.

Discovery Dome, inviterer os alle sammen endnu tættere på stjernerne, himlen og alle dens magiske fænomener. Med tre forskellige oplevelser sætter vi fokus på asteroidernes magiske tiltrækningskraft, teleskopet som instrument og astronomens arbejde i observatoriet.

Og I kan både se og røre ved en rigtig meteorit.

STJERNETIME HVER AFTEN
Hver eneste aften fra lørdag den 9. februar til og med søndag den 24. februar holder vi stjernetime. Tag med på opdagelse blandt vinterhimlens stjerner og hør om de magiske myter og fortællinger, som omgiver dem.

BILLETKØB & PRAKTISK INFO
Det er muligt at købe en portion af Asteroidejægerens gryderet i løbet af arrangementet samt varme og kolde drikke.

Entré:
80 kr. for voksne (18år+)
50 kr. for børn (4-17år)

Børn til og med 3 år kommer gratis ind på Brorfelde Observatorium.

Kategorier Tilføj ›

Kultur
Ud-af-byen

Tidspunkter Tilføj tidspunkt ›

  • Arrangementet er overstået og blev sidst afholdt søndag d. 24. februar 2019 kl. 16-20.