Madfortælling - Kyndelmisse | Børn i byen - hvad skal vi lave?

Madfortælling - Kyndelmisse

Sk rmbillede 2020 01 30 kl. 20.18.14 normal620
Esrum Kloster & Møllegård
Klostergade 11, Esrum
3230 Græsted
Se kort
Alle
esrum.dk Rediger

Beskrivelse Rediger ›

På en mørk og magisk vinteraften inviterer vi til lysfest. På tapetet er der flæsk, pandekager og øl, som nydes i en verden af mørke og lys.

ISCENESAT MÅLTID GENNEM LYS OG MØRKE
På en mørk og magisk vinteraften inviterer vi til årets første madfortælling, der handler om kyndelmisse. I middelalderen var kyndelmisse en lysfest, hvor man fejrede at halvdelen af vinteren var gået, og hvor man tændte de første lys, der skulle brænde resten af året i den katolske kirke.

Aftenen bliver en sanselig oplevelse ud over det sædvanlige, hvor måltidet iscenesættes gennem lys og mørke, og hvor man får finurlige, historiske fortællinger om midvinter og lyset som ”hellig” kilde. Man bliver således inviteret til at tænke over, hvorfor lyset er så værdifuldt for os.

FLÆSK, PANDEKAGER OG ØL
Kyndelmissen var også været en anledning til at gøre forrådet op, og fejre at halvdelen af vinteren var gået. Til festen spiste man flæsk og pandekager - og drak øl i tøndevis! Aftenens menu tager naturligvis udgangspunkt i denne tradition – i en nyfortolket og moderne udgave.

Vores prisbelønnede madfortællinger er mad, der fortæller en historie. Du får en særlig tilrettelagt menu og en iscenesat oplevelse på det stemningsfulde Mølleloft i Christian 4.’s gamle vandmølle.

TIDSPUNKT:
Fredag 31. januar kl. 18.30–21
Lørdag 1. februar kl. 18.30-21

PRIS:
385,- (for 3 retter, ekskl. drikkevarer)

I baren kan du købe klosterøl på fad, forskellige vine, most og cider.

Se mere på facebook.com

Kategorier Tilføj ›

Kultur

Tidspunkter Tilføj tidspunkt ›

  • Arrangementet er overstået og blev sidst afholdt lørdag d. 01. februar 2020 kl. 18.30- 21.00.