Månen | Børn i byen - hvad skal vi lave?

Månen

Sk rmbillede 2018 08 20 kl. 14.23.08 normal620
Louisiana Museum, Børnehuset
Gl. Strandvej 13
3050 Humlebæk
Se kort
Alle
E-mail Rediger

Beskrivelse Rediger ›

Fra den indre verden til det ydre rum
13.9.2018 - 20.1.2019

Fra maleri til virtual reality, overtro til videnskab, myter til missioner, fantasier til rumkolonier. Tag med Louisiana på en rejse til Månen — ud i rummet og ind i os selv.

Efterårets store udstilling på Louisiana kredser om Månens fascinationskraft, rolle og betydning for os. Udstillingen præsenterer mere end 200 værker og genstande — og viser, hvordan den runde, hvide skive spejler sig i vores kunst og kulturhistorie. Fra Galileos månekort til Norman Fosters planer om 3D-printede månebaser.

På udstillingen blandes kunst, film, musik, litteratur, arkitektur, kulturhistorie, design og naturvidenskab til et levende og mangfoldigt portræt af vores nærmeste nabo i himmelrummet. Vi møder Månen som grundsymbol og som mål for romantiske og kunstneriske længsler, videnskabelig udforskning, eksistentielle spørgsmål — og politisk ekspansionstrang.

Louisiana markerer med udstillingen optakten til 50-året for menneskets første skridt på Månen, men peger også på en stærk og fornyet interesse for Månen i både kunsten og som springbræt for et nyt strategisk og økonomisk kapløb i rummet.

Udstillingen støttes af Aage og Johanne Louis-Hansens Fond og er tilrettelagt af Louisiana i samarbejde med Henie Onstad Kunstsenter, Oslo.

Kategorier Tilføj ›

Museer/Udstillinger

Tidspunkter Tilføj tidspunkt ›

  • Arrangementet er overstået og blev sidst afholdt søndag d. 20. januar 2019 kl. 11-18.