Loppen på ydre Ø

Sk rmbillede  57  normal620
Hans Knudsens Plads
Hans Knudsens Plads
2100 København Ø
Se kort
Alle
Rediger

Beskrivelse Rediger ›

Så går det igen løs på søndag d. 1. juli med det nye loppemarked, Loppen på ydre Ø, fra kl. 10-16 på Hans Knudsens plads.
Indre Østerbro er ofte blevet betegnet som velhavernes kvarter med en gammel og fin historik og hjemsted for en lang række vigtige bygninger og områder. Det er en by, der tiltaler mange, om det så handler om en slentretur i fælledparken, et besøg på Niels Bohr instituttet eller shoppingsmulighederne og de mange forskellige spisesteder og caféer. Østerbro har lidt af hvert.

Dog oplevede to kvinder at ydre Østerbro manglede lidt, der også kastede lys over denne smukke del af Østerbro.

Derfor gik de i tænkeboks for, hvilke muligheder de havde for at udnyttet området til at tiltrække lidt mere aktivitet samt positive oplevelser for de besøgende eller dem der havde fast bopæl i området. Derfor skabte Sofia Poulsen og Kira Angelbo Loppen på ydre Ø.

Grunden til at de faldt på valget på et loppemarked blev en blanding af mangfoldighed og ønsket om et bæredygtigt initiativ. Ønsket fra de to arrangører med denne location er at skabe liv og fællesskab i lokalsamfundet, samt at støtte op om et bæredygtigt miljø, hvor man udnytte tings fulde potentiale!

Loppen på ydre Ø er et simpelt loppemarked som afholdes på Hans Knudsens Plads. Allerede først gang det blev afholdt var de 30 stande booket og der var liv i gadebilledet, musik og smilende menneske i den tid loppen kørte. Hen over sommeren er der stadig 4 gange tilbage, som finder sted hver 4. søndag.

De to arrangører udtaler: "Et loppemarked er mere end bare et sted, hvor du kan gøre et godt kup for få midler. For os er det vigtigt som forbrugere at være opmærksom på egne forbrugsvaner i forhold til belastning af miljøet. De fortsætter: "I dag har næsten alle befolkningsgrupper deltaget i et loppemarked. Det er både et sted der samler folk, men også en hyggelig måde at udnytte sin fridag på i samvær med de mennesker, man holder af. Vigtigst er det, at de materialer der sælges videre, genbruges og dets fulde potentiale udnyttes, inden de kasseres."

Loppemarkederne er ikke hvad de har været. Når arrangørerne var børn var det ofte deres bedsteforældre, der troligt trak dem med på diverse loppemarkeder. Ellers var det mere lavt stillede mennesker økonomisk, som behøvede hjælp til at etablere sig med de fornødne genstande der blev solgt på diverse loppemarkeder.

Genbrug kan både give et rustikt look til ens bolig, være en sjov historie at fortælle vennerne om, hvordan man nu kom i besiddelse af denne genstand, samt en rigtig god samvittighed. Dette både for sælger og køber, da begge kan nyde glæde af udvekslingen samtidig med at vores miljø belastes lidt mindre hver gang, der købes noget ”gammelt” i stedet for nyt produceret.

Arrangørerne håber at Loppen på ydre Ø kan bidrage til et større fællesskab på ydre Østerbros kanter, mere aktivitet henover sommeren og at næste gang bliver lige så stor en succes som de sidste to gange, så kom som deltagere eller få dig en stand!

Kategorier Tilføj ›

Loppemarkeder Trash bf8d6627e7169cdee22868d2d6b8f2a5cbdb0e810062270a9be735f9e042f1b3

Tidspunkter

  • Arrangementet er overstået og blev sidst afholdt søndag d. 23. september 2018 kl. 10-16.