Jul på Bakkehuset | Børn i byen - hvad skal vi lave?

Jul på Bakkehuset

Bakkehuset 20171126 jul dscf7838 justlr normal620
Bakkehuset
Rahbeks Allé 23
1801 Frederiksberg C
Se kort
4-15 år
0/75 kr.
frederiksbergmuseerne.dk E-mail Rediger

Beskrivelse Rediger ›

Varm op til julen med Jul på Bakkehuset. Inspireret af 1800-tallets juletraditioner inviterer Frederiksbergmuseerne til julehygge i Bakkehusets historiske og stemningsfulde rammer den 27. og 28. november. Vi holder værksteder for børn og voksne i gården og julestue inde i museet, og begge dage kan man komme i julestemning med forskellige børnekorkoncerter.

”Jul på Bakkehuset” henvender sig både til de kreative hænder og til dem, der vil have julestemningen ind gennem øret og ganen.
I gården foran museet kan man prøve kræfter med lysestøbning og man kan lave julekranse eller gå ombord i Frederiksbergmuseernes bod og finde små julegaver. I museet holder vi julestue, og i vores værksteder på 1. sal fletter vi julehjerter, laver fede til- og frakort og koglenisser med fund fra skoven. I Eventyrakademiet er der oplæsning for børn på forskellige tidspunkter og er man ikke selv i det kreative hjørne, kan man i stedet smage julen ind i Bakkehusets Orangeri, eller fordybe sig i Bakkehusets spændende historier.

JULEKONCERTER I HAVEN
Begge dage kan man komme i julestemning med stemningsfulde korkoncerter i Bakkehuset have:
Lørdag kl. 11.00-11.20: Børnekor fra Musikhøjskolen på Frederiksberg synger julen ind.
Søndag kl. 13.00-14.00: Frederiksberg Friskoles skolekor synger nye og gamle julesange.

Bakkehuset er et hyggeligt guldalderhjem og i 1800-tallets første årtier var det et samlingssted for tidens digtere og forfattere. Her kom man for at hygge sig med værtsparret Kamma og Knud Lyne Rahbek, for at læse op og for at få kritisk på de litterære forsøg.
Forfatteren Adam Oehlenschläger udbrød engang, at der var en evig jul på Bakkehuset, fordi Kamma Rahbek altid serverede en særlig julekage fra Bager Hamborg, når familien kom på besøg. Og hos familien Oehlenschläger selv blev julen fejret med juletræ, pyntet med forgyldte æbler, vindruer, sukkergodt. Gaver og gran blev der også pyntet med, præcis som i dag.

Entré til museet og julestuen indendørs: 75,- for voksne, gratis entré for børn/unge under 18 år.
Vil man deltage i lysestøbningsværkstedet og kranseværkstedet udenfor museet koster det 20 kr. per værksted for alle.

Se mere på frederiksbergmuseerne.dk

Kategorier Tilføj ›

Museer/Udstillinger

Tidspunkter Tilføj tidspunkt ›

  • Arrangementet er overstået og blev sidst afholdt lørdag d. 27. november 2021 kl. 11-17.