Holger Danske – mød en helt i mørket! | Børn i byen - hvad skal vi lave?

Holger Danske – mød en helt i mørket!

Holger normal620
Kronborg Slot
Kronborg Slot
3000 Helsingør
Se kort
Alle
0/95 kr.
E-mail Rediger

Beskrivelse Rediger ›

Vinterferie for børn i uge 7 & 8 på Kronborg Slot
Dybt nede under Kronborgs solide fæstning sover der en helt, som vågner og løfter sit tunge sværd, når Danmark har brug for ham! Hvem er så denne sovende skikkelse i mørket? Det er jo Holger Danske, som vogter, mens han drømmer, og han er en vaskeægte helt.

Tag børnene og en lommelygte i hånden og kom til Kronborg Slot i vinterferien, hvor Holger Danske og de mørke kasematter bliver sat i fokus. En Kronborg lommelygte kan købes i butikken i vinterferieperioden, hvis du mangler!

Holger Danske er en ægte helt, men hvordan blev han det? Og hvad er en helt i det hele taget? I både uge 7 og 8 kan man tage med på en børneomvisning, hvor vi går på jagt efter helten Holger Danske og lærer mere om, hvem han er og hvordan han endte under Kronborg Slot. I den anden børneomvisning, "Forsvar Kronborg!" kan man høre de dramatiske fortællinger om livet som soldat dybt nede under slottet og blive klogere på, hvordan kasematterne er blevet brugt gennem tiderne.

Vinterferien byder også på en tegnekonkurrence og for de modige er der en spændende opgavejagt gennem kasematterne. Det bliver en vinterferie udover det sædvanlige!

Har man brug for at tanke op på energi, kan man tage en velfortjent pause fra slottets mange oplevelser og nyde en dejlig kop varm kakao under slottet på ”Café Holger” (fra d. 8. - 16. feb.).

Vinterferiens program i 2020 kører fra lørdag den 8. februar til søndag 23. februar, hvor vi glæder os til at byde velkommen til alle helte og heltinder på Kronborg Slot!

Omvisninger
12:00 Intro til Kronborg
12:30 Forsvar Kronborg (børneomvisning)
14:00 Kasemattur
14:30 Mød Holger Danske (børneomvisning)
Armbånd afhentes i slotsbutikken efter først-til-mølle princippet.

Aktiviteter
Tegnekonkurrence - tegn din egen helt.
Opgavejagt i kasematterne - løs gåderne i mørket.

Kategorier Tilføj ›

Museer/Udstillinger

Tidspunkter Tilføj tidspunkt ›

  • Arrangementet er overstået og blev sidst afholdt søndag d. 23. februar 2020 kl. 10 - 17.