Fastelavn - Bide til Bolle | Børn i byen - hvad skal vi lave?

Fastelavn - Bide til Bolle

Bidetilbolle normal620
Skenkelsø Mølle Museum
Maglehøjvej 42
3650 Ølstykke
Se kort
Alle
0/0 kr.
E-mail Rediger

Beskrivelse Rediger ›

Egedal Arkiver og Museum afholder som vanligt et fastelavnsarrangement på museet for skolebørnene i forbindelse med skolernes vinterferie – som i år falder før fastelavn.
Der vil være mulighed for selv at lave sit eget fastelavnsris efter historiske modeller, der ser noget anderledes ud end dem vi kender i dag. Starten på fasten markeres også historisk med et karneval, hvor der på museet også kan fremstilles historiske masker.
Nu er det tiden til at fremstille sit eget fastelavnsris i Vinterferien. Skikken med fastelavnsris kendes fra 1700-tallet, hvor forældre pryglede deres børn med ris på langfredag, for at de skulle kunne mærke de lidelser Jesus blev udsat for. I dag bruges fastelavnsris mest til at rise sine forældre op og er besat med slik. Fastelavn er således begyndelsen på den periode, hvor man tidligere skulle faste i 40 dage før påske og det var derfor sidste chance for at spise lidt gode sager inden fasten. Hvide Tirsdag benævnes dagen også, idet man spiste mælkeretter og hvidt mel inden fasten begyndte. Dette råder vi bod på ved at servere hjemmebagte strutter for gæsterne. Strutter, som jo er et korsformet stykke bagværk, der specielt hører til fastelavnstiden. Museets eksperter i historisk mad Hanne og Annemarie har fundet de spændende opskrifter på strutter og vil bage de velsmagende brød.
Efter anstrengelserne med fremstilling af fastelavnsris kan børnene prøve kræfter med den gamle fastelavnsleg med at bide til bolle.

Kategorier Tilføj ›

Museer/Udstillinger

Tidspunkter Tilføj tidspunkt ›

  • Arrangementet er overstået og blev sidst afholdt tirsdag d. 12. februar 2019 kl. 13 - 15.