Fastelavn på Amagermuseet | Børn i byen - hvad skal vi lave?

Fastelavn på Amagermuseet

20170219 140805 redigeret normal620
Amagermuseet
Hovedgaden 4, St. Magleby
2791 Dragør
Se kort
Alle
0/50 kr.
museumamager.dk E-mail Rediger

Beskrivelse Rediger ›

Søndag den 16. februar afholder vi fastelavn på Amagermuseet for hele familien. Der er workshop, hvor børn kan pynte deres eget fastelavnsris, dekorere en bolle med farverig glasur og lave masker.

Kl. 14 slår vi katten af tønden i Rosenhaven. Der er tønder til både børn og voksne. Hvem mon bliver Amagers kattekonge og dronning? Der er også præmie for den mest kreative udklædning!

Hør om de gamle traditioner på Amager fra dengang fastelavn kun var for voksne. Museet får besøg af fastelavnsrytterne og deres heste, som forberede sig til fastelavnsmandag, hvor de holder den gamle tradition i live. Fra ca. kl. 13 kan du opleve hvordan en hest blive pyntet med de traditionelle bånd og fletninger, så den kan tage sig godt ud, når det går løs til det store traditionsrige Amager fastelavnsridt mandag den 24. februar.

I stuerne på Nordgård bliver fastelavnstønderne malet i de korrekte farver og de lokale drenge pynter deres cykler, så de er klar til at cykle til tønden. Du kan også få lejlighed til at smage "posegrød", som er en rigtigt gammel egnsret.

I museumscaféen kan du købe et glas traditionel amagerpunch, som er det, hollænderbønderne altid har drukket til fastelavn. Der er også lune æbleskiver og meget andet til børn og voksne.

Museet er åbent kl. 12-16. Entré voksne 50 kr. Børn under 18 år har gratis adgang. Børneworkshoppen koster 25 kr. pr. barn.

Se mere på museumamager.dk

Kategorier Tilføj ›

Museer/Udstillinger
Aktivitet
Underholdning
Kulturoplevelser
Amager

Tidspunkter Tilføj tidspunkt ›

  • Arrangementet er overstået og blev sidst afholdt søndag d. 16. februar 2020 kl. 12-16.