Efterårsferie - vinterens forråd | Børn i byen - hvad skal vi lave?

Efterårsferie - vinterens forråd

Dsc 3503 normal620
Esrum Kloster & Møllegård
Klostergade 11, Esrum
3230 Græsted
Se kort
Alle
50/85 kr.
esrum.dk Rediger

Beskrivelse Rediger ›

Besøg klosteret i efterårsferien, og tag hele familien med i forrådskammeret. Lær hvordan man gemmer mad til vinteren, besøg udstillingerne, tag med på familierundvisninger og spis herlig frokost i Møllecaféen.

I middelalderen var det vigtigt at sikre vinterens forråd. Og konserveringsmetoder som saltning, røgning og syrning stammer helt tilbage fra vikingetiden, hvor man gemte noget af høsten og de slagtede dyr til koldere tider.

LÆR AT KONSERVERE FØDEVARER PÅ GAMMELDAGS MANÉR
I Klostergården kan man besøge forskellige stationer, hvor man kan dykke ned i forskellige konserveringsmetoder – selvfølgelig på middelaldermanér!

PLANTE- OG JAGTLØB
Indsaml planter på klosterets område, eller tag på jagtløb i skoven og vind fede præmier. Find poster og deltag i en lille quiz og bliv klogere på medicinske planter, jagt og vildt i middelalderen. Når ugen er gået trækker vi en samlet vinder.

TØRRING, SALTNING, RØGNING OG FERMENTERING
Tør din egen lille pose bær over bål – og få tips og tricks til hjemmetørring. Vær med til at salte sild og ryge skaldyr – og få opskriften med hjem. Du kan også starte en fermentering op fra bunden, og afslutte den derhjemme.

UDSTILLINGER OG NATURLEGEPLADS
Besøg klosterets udstillinger – du kan blandt andet opleve den helt nye Virtual Reality-udstilling ”Magt i himlens navn”. Prøv også kræfter med Reformationsspillet, hvor I som familie er med til at afgøre Danmarks skæbne! Naturlegepladsen er klar til at modtage børn i alle aldre, der kan kravle i sildetønder og på store træfigurer, gynge eller tage en tur på svævebanen.

GRATIS RUNDVISNINGER MED SMAGNING - BÅDE FOR BØRN OG VOKSNE
Hør om planterne i klosterhaven og hvordan man historisk har gjort sit forråd klar til vinteren. Undervejs smager du på lidt af hvert. Børnerundvisninger foregår hver dag kl. 12, og voksenrundvisning kl. 14.

CAFÉ OG BUTIK
Klosterbutikken og Møllecaféen holder åben i hele efterårsferien. Her kan man spise en god frokost, varme sig med kaffe og kage, eller blot nyde en klosterøl frisk fra fad. Butikken har som altid lækre klosterprodukter på hylderne, ligesom den i efterårsferien ikke går ned på legetøj og bøger om konservering.

ÅBNINGSTIDER:
Lørdag 10. oktober - fredag 16. oktober
kl. 10 - 17 (formidling omkring konservering slutter kl. 16)

ENTRÉ I EFTERÅRSFERIEN:
Voksne: 85,- // Børn (3-18 år): 50,- // Børn under 3: gratis
Køb din entrébillet her på hjemmesiden eller i døren på dagen. Se mindre

Se mere på esrum.dk

Kategorier Tilføj ›

Cafeer
Seværdigheder
Museer/Udstillinger
Naturlegepladser
Ud-af-byen
Efterårsferie

Tidspunkter Tilføj tidspunkt ›

  • Arrangementet er overstået og blev sidst afholdt fredag d. 16. oktober 2020 kl. 10 - 17.