Efterårsferie: Vikingerne kommer | Børn i byen - hvad skal vi lave?

Efterårsferie: Vikingerne kommer

Csm bjoern jernside i landsbyen foto lasse lagoni 56e4c82b5e normal620
Nationalmuseet
Ny Vestergade 10
1471 København K
Se kort
Alle
0/100 kr.
natmus.dk Rediger

Beskrivelse Rediger ›

Aktiviteter for hele familien. Vikingemarked, mission, ny børnerundvisning og meget mere...

Vikingemarked, togt med Bjørn Jernside og genforening af vikingebrødre efter 1000 år. Aktiviteter for hele familien

Mission: Hjælp Høvdingen på togt
Krigere, handelsmænd og håndværkere fra vikingetiden forvandler Nationalmuseet til en markedsplads. Her venter vikingehøvdingen på at drage på togt. I kan komme på en mission, hvor I skal hjælpe ham med at sikre sig gudernes gunst på rejsen. Høvdingen har haft et drømmesyn, hvor guderne beder ham om et offer. Men hvad det er, kan han ikke finde ud af. I skal hjælpe ham med at tyde gudernes ønske. Sammen med jeres familie skal I på jagt efter ledetråde på markedspladsen og rundt på museet. Løser i gåden, og finder I den rette offergave, kan høvdingen drage over havet på togt. Men tag jer i agt, for nogen vil jer ondt, og I skal holde øjne og ører åbne for onde tunger og svigagtige vikinger.
Vejledende alder 7 til 12 år.

Børnerundvisning: ”Vikingebrødre”
Ask og Rune er brødre. Den nat lillebror Ask bliver født, viser varslerne sig. Sorte ravne trækker ind over landsbyen, og vinden rusker ildevarslende i de gamle egetræer. Ud af mørket kommer en fremmed til landsbyen med en skæbnesvanger spådom om kærlighed og død. Ask og Rune vokser op sammen i spådommens skygge, men en dag skilles deres veje. Ask bliver bonde, og Rune drager over havet som kriger. Men bedst som de tror, at lykken tilsmiler dem, indhenter spådommen dem. For skæbnen kan ingen løbe fra.
Vejledende alder 6-12 år.
Tider: 12.30 og 14.00
Varighed: 1 time

Ny anmelderost vikingeudstilling: ”Togtet”
Se Danmarks absolut største samling af skatte fra vikingetiden. I bliver også selv en del af de berygtede forfædres verden i den filmiske totaloplevelse, hvor I tager med Bjørn Jernside på togt mod Rom. I er med hele vejen fra han drager afsted, til han plyndrer i Middelhavet og kæmper for sit liv i det afgørende slag ved Gibraltarstrædet. I udstillingen får I helt ny viden om vikingerne, og I ser rekonstruktioner af en mand og en kvinde, som levede i vikingernes tid. To verdenskendte kunstnere; engelsk-polske Karl Kopinski og danske Jesper Ejsing har illustreret et udvalg af vikingekonger fra danmarkshistorien.

Vikingeskib i Børnenes Museum
Danmarkshistoriens legeplads åbner igen! De helt små kan tage på togt i vikingeskibet. De kan også tage på marked i Pakistan, lave mad i køkkenet fra middelalderen eller gøre borgen kampklar til fjendens angreb.
Vejledende alder 1- 8 år.

Pris: børn under 18 år er gratis. Voksne 100 kr.

Tid: Alle dage 10.00-17.00 17.-24. oktober

Foto: Lasse Lagoni

Se mere på natmus.dk

Kategorier Tilføj ›

Museer/Udstillinger

Tidspunkter Tilføj tidspunkt ›

  • Arrangementet er overstået og blev sidst afholdt søndag d. 24. oktober 2021 kl. 10-17.