Efterårsferie på Esrum Kloster - Smag på middelalderen | Børn i byen - hvad skal vi lave?

Efterårsferie på Esrum Kloster - Smag på middelalderen

Efter rsferie 2 normal620
Esrum Kloster & Møllegård
Klostergade 11, Esrum
3230 Græsted
Se kort
Alle
50/50 kr.
esrum.dk Rediger

Beskrivelse Rediger ›

Hvad spiste en novice på klosteret, en bondesøn fra landet og en fornem adelsfrøken? Det får man svaret på i efterårsferien, hvor vi fyrer vi op under gryderne og omdanner de naturskønne områder til et autentisk middelalderkøkken, hvor man selv får fingrene i bolledejen.

LAV MIDDELALDERMAD FRA FORSKELLIGE SAMFUNDSLAG OG FÅ EGET KOKKEBEVIS
I skolernes efterårsferie kan børn og andre sultne komme besøg i middelalderkøkkenet. Bondekonen fra landet, køkkenmesteren fra klosteret og borgens fornemme kok guider nysgerrige lærlinge, til selv at tilberede middelalderens retter. I Bondekøkkenet kan man lave grøn havregrød, i Klosterkøkkenet bage fladbrød med urter fra klosterhaven og i det fornemme Adelskøkken kan man eksperimentere med kostbare krydderier i forskelligt bagværk. Når man har været alle stationerne igennem, modtager man sit helt eget kokkebevis!

NOVICE, BONDESØN ELLER ADELSFRØKEN?
I aktivitetsrummet på Møllegården kan man desuden prøve at være novice, bondesøn eller adelsfrøken. Man kan lege sig ind i middelalderens verden ved at klæde sig ud, prøve kræfter med sværdkamp, skrive med fjer og blæk eller bygge en mur af munkesten.

BUTIK, CAFÉ OG NATURLEGEPLADS
Besøg klosterbutikken, der har masser af lækre efterårsvarer på hylderne. Nyd også en herlig frokost i Møllecaféens hyggelige omgivelser – naturligvis tilsat historiske urter fra Klosterhaven. Eller få vind i håret på Naturlegepladsen, hvor historien om middelalderens børn fortsætter.

Se mere på esrum.dk

Kategorier Tilføj ›

Cafeer
Seværdigheder
Naturoplevelser
Naturlegepladser
Ud-af-byen

Tidspunkter Tilføj tidspunkt ›

  • Arrangementet er overstået og blev sidst afholdt fredag d. 18. oktober 2019 kl. 10 -16.