EFTERÅR PÅ FALKONERGÅRDEN | Børn i byen - hvad skal vi lave?

EFTERÅR PÅ FALKONERGÅRDEN

Pr foto 7 normal620
Falkonergården
Davidsvænge 11
3480 Fredensborg
Se kort
Alle
E-mail Rediger

Beskrivelse Rediger ›

Forevisningen indledes i en af Falkonergårdens stråtækte længer, hvor gæsterne kommer helt tæt på fuglene, så de mindste detaljer såsom næb og klør kan iagttages. Her vil man blive budt på en præsentation af to meget forskellige jagtfugle, Eleonorafalken og Kongemusvågen. Førstnævnte er en kongefugl, som igennem tiden har været anvendt til at fange det allerfineste bytte til de kongelige tafler. Kongemusvågen er en kæmpestor musvåge - faktisk verdens største - og en moderne falkonerfugl fra den nye verden.

Udendørs, med Nordsjællands skønneste natur som baggrund, trænes falke, høg og ørn umiddelbart over gæsternes hoveder. Falkonergården formidler i forbindelse med træningen kendskab til fuglenes vilde levevis og ikke mindst samarbejdet mellem falkoner og menneske, som det har været praksis gennem tusinder af år.

Man kan også opleve en ny, spændende falk – nemlig aplomadofalken fra det sydlige Amerika. Den minder på nogle områder om Falkonergårdens eleonorafalke med et vingefang på 90 centimeter og en meget lang hale. Denne lille modige falkonerfugl bliver blandt andet brugt i Mexico´s vinmarker til at jage stære væk fra druerne. Fuglens navn henviser til dens blygrå farver.

I hvert af Falkonergårdens programmer vil man se 6-7 forskellige rovfugle blive trænet - ud over de spændende falke, så vil de russiske steppeørne og de amerikanske musvåger vise deres noget anderledes flyvning i forhold til de hurtige falke.

I oktober er der forevisninger klokken 15 hver lørdag og søndag, samt alle dage i uge 42 i efterårsferien. Herefter holder Falkonergården lukket indtil maj 2020.

Billetsalg fra ½ time før programstart - som starter præcis og strækker sig over en time og vil foregå både inden- og udendørs.

Programmet gennemføres uanset vejrets beskaffenhed.

Kategorier Tilføj ›

Tæt på dyr
Naturoplevelser

Tidspunkter Tilføj tidspunkt ›

  • Arrangementet er overstået og blev sidst afholdt søndag d. 20. oktober 2019 kl. 15.