Det Gyldne Bevis

Sk rmbillede 2017 12 17 kl. 22.37.01 primary article
Tycho Brahe Planetarium
Gl. Kongevej 10
1610 København V
Se kort
7-18 år
99/150 kr.
planetariet.dk E-mail Rediger

Beskrivelse Rediger ›

Rumrejse + filmen Det Gyldne Bevis (Amazon Adventure)

På denne rumrejse vil du opleve:
Rundtur i universet - en rejse ud gennem Solsystemet og helt ud til universets yderste grænse.

Henry Bates beviser Charles Darwin
I regnskoven er tingene ikke altid, hvad de ser ud til at være. Amazonas’ største mysterier skulle en dag blive løst af en dreng med en lidenskabelig interesse for naturen.

Det Gyldne Bevis fortæller den fantastiske og virkelige historie om den unge opdagelsesrejsende Henry Walter Bates, der i 1850’erne sætter livet på spil gennem en 11-årig lang rejse i Amazonas-regnskovens fascinerende og forbløffende biodiversitet.

Som i enhver spændende kriminalroman kan vi følge med i, hvordan Bates efterhånden finder frem til overbevisende forklaringer i sin afgørende opdagelse af fænomenet ”beskyttelseslighed”, der går ud på, at visse dyr antager andre dyrs udseende, så de kan narre rovdyr og på den måde blive bedre til at overleve.

Der er ikke særlig mange, der kender Bates, men han har ikke desto mindre leveret yderst vigtige bidrag til biologien. Han har klassificeret 8.000 hidtil ukendte arter og vigtigst af alt, er han kommet med det første bevis nogen sinde på skabelsen af nye arter. – Det, som Charles Darwin kaldte ”det smukke bevis” på naturlig selektion.

Videnskaben er som et eventyr, der bare venter på at blive opdaget
Filmen begejstrer med helt utrolige eksempler på camouflage og beskyttelsesefterligning. Det er inspirerende at følge Henry Bates’ evigt nysgerrige og målbevidste udforskning af den vilde natur – helt tilbage fra barndommen.

Med Bates oplever vi, at naturen er noget ganske særligt, og videnskaben er som et eventyr, der bare venter på at blive opdaget.

Se med på kuppellærredet i Tycho Brahe Planetariums film ”Det Gyldne Bevis”.

Generel info
Hele forestillingen tager ca. 60 minutter.
Forestillingen er med dansk tale. Ønsker du den engelske indtaling af filmen, kan du købe hovedtelefoner i billetsalget til DKK. 20,-.
All our shows are narrated in Danish. If you would like to hear the English narration, headphones are available at the Ticket sale for DKK. 20,-.

Se mere på planetariet.dk

Kategorier Tilføj ›

Film Trash bf8d6627e7169cdee22868d2d6b8f2a5cbdb0e810062270a9be735f9e042f1b3

Tidspunkter

  • Arrangementet er overstået og blev sidst afholdt søndag d. 07. januar 2018 kl. 12.30.