Da mormor var barn | Børn i byen - hvad skal vi lave?

Da mormor var barn

Csm da mormor var barn   retouch ba86641f93 normal620
Nationalmuseet
Ny Vestergade 10
1471 København K
Se kort
Alle
natmus.dk Rediger

Beskrivelse Rediger ›

Rundvisning i 1950’ernes barndomsunivers. Få svar på, hvad børnene legede dengang, hvordan de boede, og om de overhovedet fik børstet tænder.

Tag med tilbage til 1950erne og få historien om, hvordan det var at være barn, da mormor var en lille pige og farfar en knægt.

Vi genbesøger 1950ernes hverdagsliv og snakker om alt lige fra natlige besøg til lokummet i gården, biografturene to gange om måneden og eftermiddagene på egen hånd uden voksnes øjne i nakken.

Vores formidlere tager jer og børnene tilbage til en tid med færre penge, meget mindre legetøj, fri leg i gården og i forladte bygninger, hinkeruder og boldspil på vejene. I hører om eftermiddagstimer uden SFO, der bød på pligter i hjemmet og frihed under ansvar i gården eller i gaderne. Dengang kom mormor eller farfar hjem fra legen, når aftensmaden blev serveret eller mørket faldt på.

Rundvisningen er for både børn, forældre og bedsteforældre. Rundvisningen foregår i Nationalmuseets nye udstilling "En skat til Danmark".

I udstillingen træder I ind i danskernes hverdag. I dagligstuen, soveværelset, køkkenet, baggården og festen. I kan synge ørehængere på vores grandprixscene, smide jer i vandsengen, lege med Lego og slå jer ned med brætspil og gamle radioprogrammer i dagligstuen. I danskernes udstilling om de seneste 100 år ser I nogle af de genstande, som vidner om begivenheder, der har formet os, rystet os og rykket os som nation

Rundvisningstider: Lørdag og søndag kl. 12.00.
Varighed: 30 min..

Grundet det meget begrænsede antal pladser opfordrer vi til, at der max. deltager én voksen pr. barn. Det skyldes Covid-19-situationen. Husk at købe billet til både barn og voksen.

Pris: 50 kr. Husk at købe entrébillet (Gratis for NATKLUB-medlemmer)

Foto: Nationalmuseet

Se mere på natmus.dk

Kategorier Tilføj ›

Museer/Udstillinger

Tidspunkter Tilføj tidspunkt ›

  • Arrangementet er overstået og blev sidst afholdt søndag d. 29. november 2020 kl. 12.