Claudia Comte: I Have Grown Taller from Standing with Trees

P normal620
Copenhagen Contemporary
Refshalevej 173A
1432 København K
Se kort
Alle
cphco.org Rediger

Beskrivelse Rediger ›

Det er med stor glæde, at Copenhagen Contemporary (CC) præsenterer I Have Grown Taller from Standing with Trees af den schweiziske kunstner Claudia Comte. I forbindelse med sin første udstilling i Danmark har Comte skabt en publikumsinvolverende installation til CCs største hal. Værket forener skulptur, lyd og matematiske systemer med kunstnerens interesse for arkæologi, biodiversitet og skovbrug.

I CCs 1100 m2 store hal står rækker af seks meter høje afbarkede stammer placeret i et millimeterpræcist system i en grafisk skovbund. En stor keramisk skulptur udgør centrum i denne tilsyneladende fredfyldte skov, som er omsluttet af filtreret lys, lyd og den milde duft af harpiks, der emmer fra de lyse graner. Bevæger man sig gennem skoven, oplever man dog, at den ordnede struktur kollapser. En kraft synes at have forvrænget ordenen, og stammerne vælter ned over hinanden, alt imens linjerne i skovbunden snor sig sammen i et forviklet net.

Det geometriske net i gulvtæppet leder tanken hen på træernes rodsystemer, der via underjordiske netværk af svampe kommunikerer med andre træer på tværs af skovbunden. Nettets ordnede struktur forvrides og bliver et billede på følgerne af den alvorlige forstyrrelse af skovens økosystem, som mennesker har skabt – over såvel som under jorden.

Som en totaloplevelse af lys, duft og lyd favner I Have Grown Taller from Standing with Trees naturen i al dens magt. Den er samtidig også naturens kirkegård af fældede træer, der spejler den tid, vi lever i, hvor menneskets handlinger har direkte konsekvenser for klodens biologiske systemer. Installationen minder os om, at vi er en del af en større helhed, hvor stærke fællesskaber er lige så essentielle i naturen, som de er for mennesker.

Comtes særlige interesse for skoven går tilbage til barndommen, som hun tilbragte på landet i Schweiz. Hun arbejder oftest i træ og marmor og er optaget af håndværksmæssige traditioner i en tid, hvor nye teknologier dominerer. Granstammerne i I Have Grown Taller from Standing with Trees kan anskues som tidskapsler, da stammernes årringe vokser med forskellig hastighed afhængig af klimaforholdene. Dette er værd at bide mærke i, når man går omkring mellem granerne, der alle er omtrent hundrede år gamle.

De besøgende kan frit bevæge sig omkring mellem træerne, klatre op på de faldne stammer og skue ud over den kollapsede skov. Med tanke på barndommens oplevelser i skoven inviteres man til at indgravere sit navn eller et budskab i de væltede stammer. Kunstneren inviterer også publikum til at deltage i en række performances, der er planlagt til at finde sted i udstillingsperioden.

Comte har personligt været involveret i hele processen med at udvælge træerne, fælde og slibe stammerne. For hvert træ, der er blevet fældet, har hun plantet to nye.

Se mere på cphco.org

Kategorier Tilføj ›

Kultur
Museer/Udstillinger

Tidspunkter Tilføj tidspunkt ›

  • Arrangementet er overstået og blev sidst afholdt torsdag d. 05. september 2019 kl. 11-21.