Børn og læring. Film og debatarrangement | Børn i byen - hvad skal vi lave?

Børn og læring. Film og debatarrangement

Genopdagelsen og unschooling normal620
Vester vov vov
Absalonsgade 5,
1658 København V
Se kort
5-18 år
95/95 kr.
Rediger

Beskrivelse Rediger ›

Grundlovsarrangement:
I Danmark har vi ifølge Grundloven undervisningspligt, og ikke skolepligt. Det er temaet for visning af Phie Ambos nye film "Genopdagelsen" og efterfølgende debat mellem filminstruktør Phie Ambo og læringskonsulent Morten Holmstrup.

I filmen ‘Genopdagelsen’ skildres et eksperiment, hvor 47 børn i 10 uger flytter undervisningen væk fra klasseværelset og ud i naturen.

Læring kan forstås som et smalt begreb, der dækker over traditionel undervisning på en skole, hvor børn er elever, der opdeles efter alder i klasser, der har tilknyttet en gruppe af faste lærere, som er ansvarlige for elevernes læring. I filmen skildres et pædagogisk eksperiment, hvor tilliden til elevernes egen motivation for at lære er det styrende element i de 10 uger de tilbringer i naturen. Her skal de på egen hånd opdage, hvad naturen kan lære dem og hvordan man kan lære.

Hvad vil det sige at lære noget? Hvordan kan du vide hvad du har lært? Og kan læring egentlig måles?

I Danmark har alle forældre ret til selv at varetage ansvaret for børnenes undervisning. Metode og pædagogiske grundsyn i hjemmeundervisning afhænger af familiens værdigrundlag.

Én specifik måde at hjemmeundervise på kaldes ‘unschooling’, som er et begreb defineret af den amerikanske uddannelsesreformist, John Holt, der bunder i en tro på børns behov for autonomi.

Efter filmen vil der være debat om læring, hjemmeundervisning og unschooling til inspiration for både forældre, lærere og andre interesserede i undervisning og læring. I panelet sidder Phie Ambo, instruktør og bestyrelsesforkvinde for Den Grønne Friskole samt Morten Holmstrup, selvstændig læringskonsulent med speciale i hjemmeundervisning og unschooling. Ordstyrere er Ina Lindemark og Christine Ekstrand, fra Fri Læring - foreningen for hjemmeundervisere i Danmark.

Kategorier Tilføj ›

Musik/kunst undervisning
Film

Tidspunkter Tilføj tidspunkt ›

  • Arrangementet er overstået og blev sidst afholdt onsdag d. 05. juni 2019 kl. 19.