Befæstningens dag - Oplev F16 fly, Kanoner og Brandbiler | Børn i byen - hvad skal vi lave?

Befæstningens dag - Oplev F16 fly, Kanoner og Brandbiler

Bef stningens dag normal620
Garderhøjfortet
Garderhøjfort 4
2820 Gentofte
Se kort
Alle
0/0 kr.
E-mail Rediger

Beskrivelse Rediger ›

Prøv at sidde i et F16-fly og gennemfør røgdykkerbanen på Garderhøjfortet til Befæstningens dag 26. september kl. 10-16

Traditionen tro arrangerer Garderhøjfortet sammen med Garderhøjfortets venner, Befæstningens dag, d. 26. september. I år er der, for at fejre genåbningen, skruet ekstra op for festlighederne. Der vil være fuld knald på når fortet fyldes med antikke brand og redningskøretøjer, et F16 fly, en røgdykkerbane militærkøretøjer og meget mere. Undervejs spiller musikkorpset op til fest og kanonerne saluterer.

En festdag for hele familien

Befæstningens dag er en god mulighed for at komme ned og se fortet, for folk som aldrig har været her. Det er helt gratis at deltage. Og vi laver rundvisninger på fortet hele dagen, så man kan få en introduktion til fortets historie inden man ser udstillingerne. Børn og barnlige sjæle kan blive indrulleret som soldater og få en soldaterbog fyldt med missioner der skal løses på fortet. Som et særligt festligt indslag kan man opleve det store orkester fra Hjemmeværnets musikkorps København spille.

F16-fly, kanonaffyring og røgdykkerbane

Som noget helt særligt i år kan man få lov til at sidde i cockpittet på et F-16 fly. . Ud over F-16 flyet vil det også være muligt at opleve veteran militærkøretøjer, brandbiler, ambulancer og politimotorcykler. Som en spændende aktivitet for børnene er det muligt at prøve beredskabets røgdykkerbane. Det hele skal naturligvis fejres med et brag, som Garderhøjfortet har for vane. Derfor saluterer fortets kanonlaug med de største kanoner på fortet kl. 12.00. Kanonerne er 15 cm i kaliber og skød med granater der vejede 38 kg ud mod mål der lå næsten 6 km væk, da fortet var aktivt under første verdenskrig. På søndag er der dog kun løst krudt i kanonerne!

Program for dagen

10.00 Flaghejsning

10.00-16.00 Gratis adgang til Garderhøjfortet, rundvisninger og soldaterbog med missioner

10.00-16.00 Udstilling af Beredskab og militære køretøjer samt F16fly. Røgdykkerbane.

12.00 Kanonaffyring

12.10 Hjemmeværnets musikkorps spiller

16.00 Tak for i dag

Åbent hus på hele Københavns Befæstning

På Befæstningens dag er der aktiviteter på næsten alle anlæg i Københavns Befæstning. Så efter besøget på Garderhøjfortet kan man fortsætte til Fortunfortet, der ellers er lukket for besøgende. Hvis man har mod på at køre lidt længere væk kan man besøge Bagsværd fort og blive indrulleret som soldat i sikringsstyrken eller til Oplevelsescenter Vestvolden hvor der er aktiviteter på volden og man kan komme ind i Ejbybunkeren.

Se hele programmet for Befæstningens dag her:
http://www.befaestningsdagen.dk/befaestningsdagen/

Fakta

Under hele arrangementet vil Garderhøjfortets Venner sælge mad og drikkevarer ved Kommandantskabet.

Arrangører: Garderhøjfortet og Garderhøjfortets Venner. Arrangementet er støttet af Realdanias ”Byd indenfor pulje”.

Kategorier Tilføj ›

Seværdigheder

Tidspunkter Tilføj tidspunkt ›

  • Arrangementet er overstået og blev sidst afholdt søndag d. 26. september 2021 kl. 10-16.